Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Bulgur salat med sprøde grøntsager

Skriv en kommentar

Der er ikke meget der er nemmere at lave end en lækker salat på bulgur, og så ender det jo som regel også med at smage rigtigt godt!

Bulgur er knækkede hvede kerner, som er forkogte og tørrede, noget som oftest giver bulguren en lidt distinkt røget smag. Den har sin oprindelse i middelhavsområdet; Tyrkiet, Mellemøsten og Nordafrika, hvor den bliver brugt til mange forskellige små retter og tilbehør, tabouleh er nok den mest kendte. I Indien skulle bulgur efter sigende blive brugt til morgenmad, hvor det bliver spist med mælk og sukker, havregryn the Indian way.

Man kan enten vælge at koge sin bulgur i plain saltet vand og derefter bruge den til en salat eller lignende, som jeg har valgt. Eller man kan vælge at koge den i bouillon med diverse ting og sager tilsat. Jeg er på det seneste blevet temmelig glad for bulgur, så lur mig om der ikke dukker mere inspiration op med bulgur i centrum, på den ene eller anden måde med tiden.

Til denne salat med sprøde grøntsager har jeg valgt peberfrugt, skalotteløg og romanesco kål som hovedelementer, og hvidløg, chili og koriander til at spice det op. Efter at skåret grøntsagerne ud i passende stykker og efter at have hakket urterne fint, blander jeg det hele sammen med den kogte bulgur, limesaft, olivenolie, en lille skvis esdragon eddike samt salt og peber. Efter det stille og roligt har trukket en halv time til en time, er bulgur salaten klar til at blive spist.


Som i nok kan se på billederne er salaten lidt farveløs, noget som nemt kunne have været afhjulpet med en rød peberfrugt i stedet for den grønne, men nu var det lige sådan en jeg havde. Så jeg valgte noget så syndigt som tomater, noget jeg har svært ved at leve uden, selv her i det kolde blæsende efterår, hvor de ikke helt vokser her i nærheden. Men når man falder over en bakke lækre spanske tomater på stilk, der dufter langt væk af sommer, sol og drivhus, så er det svært at lade dem ligge.


Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s