Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Lidt let luksus på en fredag aften

Skriv en kommentar

Engang imellem skal der være tid til lidt selvforkælelse, og den tid var kommet her i den nyligt overståede weekend. Jeg havde lyst til lidt let, men lækkert mad, som ikke krævede noget tilberedning, så afsted på indkøb.

Jeg kom hjem med blandt andet rillettes de canard, altså ande rillette fra det dejlige Frankrig, noget som man også forholdsvis let kan lave selv, det tager bare lidt tid.


Ande rillette (det kan jo også laves med meget andet kød, sikkert mere om det senere) består af saltede og til tider krydrede andelår (igen, hele anden kan bruges, men jeg synes det er synd at bruge brysterne her), der traditionelt bliver kogt med urter og krydderier, enten i vand, fond eller fedt. Jeg har også set tilfælde på at kødet er blevet braiseret. Når kødet er kogt og er ved at være nedkølet i kogelagen og anden ikke er varmere end at man kan røre ved den, fjerner man skindet og tager kødet af benene og rykker det i lidt mindre stykker, det gøres lettest i en stor skål med en gaffel. Når kødet er ved at være rykket i passende trevler, kommer du lidt andefedt deri og rører det med rundt.


Herefter kommes kødet i en skoldet skål eller glas og dækkes med andefedt. Deri kan kødet så hygge sig i forholdsvis lang tid, så længe det er dækket af et lag fedt, men lur mig at det ikke når at blive så forfærdeligt gammelt, det smager altså godt og ryger let ned til enhver lejlighed! Vent dog et par dage med at spise af det første gang, det har godt af lige at sætte sig og trække smag.


Der var også røget lidt salami fra Aalbæk, lidt varmt røget laks og et par stykker gedeost i kurven. Monte Enebro, en kraftig sag fra Spanien og den bløde og cremede chevre d’Argental fra Frankrig. Dertil et pavé bucheron, det mørke og lækre firkantede brostens brød fra Belgien.


Vel hjemme blev det hele hurtigt anrettet på et fad, sammen med lidt dijon sennep samt cornichoner. I en skål ved siden af var der lidt dejligt romaine salat vendt med en sennepsvinaigrette. Alt dette blev gjort klar, imens brødet hyggede sig i ovnen.


Til at nyde dertil havde jeg købt en lækker, ikke for tung Gewürztraminer fra Alsace, som du kan læse lidt mere om herunder.

Så let og lækkert kan det gøres en fredag aften!


Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s