Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Naan brød

2 kommentarer

Ingen daal uden naan brød, de dejlige bløde og søde indiske brød som man traditionelt bager i en tandoori – eller vel nærmere på den. Sådan en har jeg ikke, så jeg nøjedes med ovnen. Jeg har dog også bagt dem på pander med godt resultat, det oser dog noget kun meget!


2,5 dl vand
25 g gær
3 store spsk. drænet yoghurt
3 spsk. soyadrik eller mælk
1 æg
2 tsk. salt
Hvedemel så det passer
2 spsk. olivenolie
3 spsk. nigella frø

Opløs gæren i lunkent vand og bland det derefter godt med soyadrik/mælk, yoghurt, æg, salt, sukker, olie og nigella frø. Kom herefter mel i lidt efter lidt, til at dejen opnår en blød dejkonsistens. Dejen skal være blød og lidt fedtet, men den må ikke klistre for meget, men må heller ikke blive for tør.


Lad nu dejen hæve en times tid i skålen under et fugtigt viskestykke.

Før dejen har hævet færdig, skal du have klappet ovnen op på max grader, sammen med de plader du har tænkt dig at bage naan brødet på.


Når dejen er færdig med at hæve, skal det lige æltes en hurtig gang, rulles ud i en pølse og skæres i små stykker. Og så er det frem med kagerullen og en glohed bageplade med bagepapir på. Nu skal stykkerne så rulles meget tynde på et melstrøet bord. På pladen og i ovnen og have 5-8 minutter, alt efter hvor effektiv din ovn er. Dejen skal selvfølgelig være bagt færdig, men brødet må ikke få for meget, naan skal være dejlige bløde indeni. Man kan med fordel vende dem en enkelt gang undervejs!


Det var det! Spis dem imens de er lune, det er der de er bedst! Hvis du ikke har lyst til at ende med rigtigt mange naan brød, kan du nøjes med at lave en halv portion. Dog er brødet heller ikke dårligt efter det har været i fryseren, og har fået en hurtig tur under grillen!

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

2 thoughts on “Naan brød

  1. Pingback: Daal – Indisk skønhed med kraft og saft! « Madogvin's Blog

  2. Pingback: Daal – Med broccoli og spæde spirer « Mad og Vin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s