Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Hugel Gentil 2007

1 kommentar

Hugel Gentil 2007, Alsace, Frankrig

Gentil er en blandingsvin i modsætning til de enkelt drue vine som vi normalt ser fra Alsace. Før i tiden blev der lavet en del af de 2 typer blandingsvine edelzwicker og gentil i området. Edelzwicker må indeholde en ikke defineret blanding af alle 7 druetyper tilladt i området. Druematerialet til Gentil er heller ikke klart defineret, men god skik siger at minimum 50% skal bestå af de 4 grand cru druer, altså gewurztraminer, muscat, pinot gris og riesling.

Hugels gentil har en let duft med et strejf af æble, blomster og meget lidt honning-sødme. Der er lidt stikkelsbær i smagen, med en markant syre i eftersmagen der stikker lidt. Det er ikke verdens mest smagsfulde vin, dog er den dejligt læskende, på trods af den aggressive syre i slutningen. Når vinen bliver serveret med mad virker den fint, især en sødlig ting med kraft, som den løgtærte jeg drak vinen til!

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

One thought on “Hugel Gentil 2007

  1. Er ikke meget til hvidvin MEN lige denne her er en af far’s favoritter…..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s