Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Saigon Quan – En vietnamesisk oase på Frederiksberg

Skriv en kommentar

Jeg ved ikke hvor mange vietnamesiske restauranter der findes i Danmark, men det skulle være sikkert at Saigon Quan på Frederiksberg, skulle være et af de bedste og mest autentiske vietnamesiske spisesteder her i landet. Så den skulle aflægges et besøg, da jeg nu var i nabolaget.


Stedet er meget lille og bordene står tæt, og denne tirsdag aften var der stort set fyldt og stemningen både god og høj.

Der er rigtigt meget på det store menukort som frister, så jo flere man er afsted, jo mere kan man få prøvet, da de fleste af retterne er perfekte til deling imellem bordet. Vi var 2 og endte med at bestille en del mad, næsten mere end vi kunne spise, men med lidt god vilje gik det.

Til at starte med fik vi Goi Coun, små lækre sommerruller lavet af rismelspandekager rullet omkring tigerejer, agurk, bønnespirer og masser af friske krydderurteblade. Der var thailandsk mynte, basilikum, thaibasilikum, koriander og et par stykker mere, flot og velsmagende.

Til at dyppe i, var der bønnesauce med hakkede peanuts på toppen. Den seje pandekage, de sarte rejer, de sprøde grøntsager og alle de hidsige krydderurter spillede rigtigt godt sammen; og sammen med den søde og klæbrige bønnesauce, gik det op i en højere enhed.

Herefter stod den på suppe. Goi Chau Tom, som er tamarind suppe med tigerrejer, okra, lidt chili, koriander, lime og friske stykker ananas. En lækker og læskende halvsød suppe, med det lidt sure præg fra tamarinden. En suppe som man kan spise rigtigt meget af.

Den anden suppe var Sup Hoanh Thanh. En let hønsebouillon med små pakker af svinekød pakket ind i wantan dej, som i suppen får en næsten melbolleagtig konsistens og smag, med det nænsomt krydrede hakkede svinekød i midten – som et sejt og godt modspil. Der svømmer lidt knasende grønt rundt i suppen og giver kontrast til wantan pakken. Igen en lækker suppe, som man sagtens kan forspise sig i.

Så var tiden kommet til hovedretten, hvor vi igen havde bestilt 2 forskellige ting, for at komme lidt rundt på menukortet.

Vi fik Tom Rim som er tigerrejer tilberedt i hummersauce, serveret med ris og en lille salat af iceberg, agurk og koriander. Den søde hummersauce, der var i rigelig mængde, svøbte sig lækkert om de sprøde rejer og gav god smag og kraft. En lækker spise, selvom salaten var lidt uinspireret og kedelig.

Den anden hovedret var en “rul selv ret” med rismelspandekager og grillede tigerrejer, den navnkundige Tom Nuong Banh Trang. Rejerne kom på et stort grillspyd og var godt krydrede, før de havde fået en tur på grillen. De smagte rigtigt godt og var flot sprøde og saftige.

Til at komme i pandekagen, var der udover rejerne, store flotte bønnespirer, agurk, gulerod, glasnudler, bønnesauce med peanuts og store buketter med alle de forskellige krydderurter jeg nævnte tidligere. Og så er det ellers bare at samle, det man havde lyst til at få i pandekagen og så rulle den sammen. For derefter at lade gaflen skære sig igennem de mange lag af sprødhed og velsmag. En anbefalelsesværdig spise, som også kan fås med forskellige grillede typer kød, i stedet for rejerne. Og hvis man har været igennem lidt forretter først, er en enkelt omgang “rul selv hovedret” nok til 2.

Til at skylle det hele ned med, stod den på iskoldt postevand og den gode og lidt sødlige Saigon beer. 2 drikkevarer der står godt til den lettere krydrede asiatiske mad og de mange indtryk fra de superfriske og smagsfulde friske krydderurter.

Nu er det vietnamesiske køkken ikke det mest spicy fra landets verdensdel. De er mere fokuserede på den rene smag, i samspil med søde nuancer og de superfriske krydderurter, der giver pirrende og dansende indtryk på tungen, én masse. Så en voldsom smagsoplevelse med mange nuancer og teksturer der giver velbehag, da maden ikke ligger tungt i maven, eller efterlader svælget brændende.

Til dessert havde vi lyst til lidt taipioca med bønner, en meget traditionel asiatisk dessert, som vækkede minder for min filippinske medspiser, men desværre havde de ikke mere tilbage af det. Som regel består desserten af lettere jævnet sød kokosmælk med taipioca perler og diverse frugter eller grøntsager, alt efter hvilken region man er i, noget som virkeligt kan smage godt.

I stedet for at springe på en af de 2 andre desserter der var at vælge imellem, kokos- eller appelsinis, valgte vi at begive os hjemad efter et godt og velsmagende måltid samt en oplevelse rigere.

Saigon Quan
Godthåbsvej 48
2000 Frederiksberg

Billedet – (c) Saigon Quan

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s