Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Fyldt peberfrugt på selleripuré og svampetoast á part!

Skriv en kommentar

Efter en dag hvor frokosten havde stået i kødets tegn, på en af hovedstadens bedre bøfbeværtninger, måske den bedste lige nu, skulle aftensmaden ikke være for tung og ond ved fordøjelsen. Man kunne nok have sprunget let og elegant hen over måltidet, da kalorietallet nok var nået, plus lidt til. Men man lever vel for at spise, og fruen skulle jo også fodres, efter en lang dag på universitetet, efterfulgt af nogle timer som lønslave.

En hurtig løbetur til supermarkedet, med det altid store udbud af uinspirerende varer. Gjorde at der endte nogle halvflotte spanske peberfrugter og et knoldselleri på bordet. Sammen med noget tofu og en bakke blandede svampe, som denne dag bød på mark champignons, østershatte og shiitake.

Knoldsellerien skulle omdannes til en grov puré. Det gøres lettest ved at skære skrællen af grøntsagen, skære den ud i nogle mindre stykker, komme den i usaltet vand, sammen med et par fed grofthakkede hvidløg, og så skal det ellers koges dejligt mørt. Når man er nået så langt, at sellerien er blevet mør, skal der lidt fløde ned til den, og efter at det har nærmet sig kogepunktet. Skal det blendes, til en så fin eller grov puré, som man lyster. Herefter smages puréen til med salt og peber.

Peberfrugten havde jeg tænkt mig at fylde med ristet tofu, smagt til med appelsin og saataysauce, den dejlige thailandske peanutsauce. Det er noget man kan lave selv, men for at gøre dovenskaben ret, var der en lille rest i køleskabet, som jeg valgte at bruge.

Det er en ret der lyder meget mere avanceret end den egentligt er! Og den tager egentligt ikke så lang tid at lave.

Til at starte med skal toppen af peberfugten, hvorefter kernerne kan fjernes fra frugtens indre. Herefter skal den pakkes ind i lidt sølvpapir og have en halv times tid i ovnen for at blive lettere tilberedt, den skal være halvdampet og blød, men stadig sprød.

Imens vi venter på, at peberfrugten bliver dejlig, i ovnenes varme indre. Skal tofuen skæres ud i små tern, så den kan blive ristet, så tæt på sprød, som den nu kan blive. Hvorefter der skal vendes lidt grofthakkede appelsinfiletter i, samt smages til med sataaysauce og tørret chili efter behag.

På en pande ved siden af, skal de rengjorte og grofthakkede svampe (husk nu at det kun er champignons der skal skylles, de andre svampe skal soigneres forsigtigt med børste og urtekniv) på en varm pande med lidt olie, til de bliver lækre gyldne. Når de er gyldne skal der lidt grofthakket hvidløg, samt meget fløde på, det er ikke her man skal være fedtet! Fløden skal dække svampene fra starten af, for derefter at koge ned, til der ikke er mere tilbage, end det der smyger sig omkring svampene. Husk at krydr med lidt salt og peber når fløden er ved at være væk.

For at få peberfrugten og fyldet til at spille lettest sammen, samt at holde det varmt og dejligt. Er det en stor fordel at komme fyldet varmt i peberfrugten, lige når den kommer ud af ovnen, for at stoppe den tilbage i ovnen med det samme. Hvis fyldet kommer koldt i peberfrugten, skal den have lang tid i ovnen, før fyldet bliver gennemvarmt, og lidt for ofte er peberfrugten lækker før fyldet er varmt eller den anden vej rundt.

For lige at peppe peberfrugten lidt op. Skar jeg lidt riller i toppen og smed lidt mild gedeost på, som kunne boltre sig i ovnen med frugten, og give velsmag til både peber og fyld, samt det samlede indtryk af retten.

Samtidigt med at peberfrugten røg i ovnen med fyld og ost, kom der også skiver af halvtørt flutes, dryppet med lidt olie ind i ovnen. Brødet skal bruges til at servere svampene på. Brødet burde være lækkert og sprødt, lidt før at peberfrugten og osten derpå, er færdigt med at hygge sig. Så man kan med fordel anrette svampene på brødet, imens man venter på at peberfrugten bliver klar. Så der kun mangler at komme puré samt peberfrugt på tallerkenen, i det sekund peberfrugten er perfekt!

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s