Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Æggesnaps – Jeg kan da egentligt godt forstå, at man bliver fuld af det skidt…

1 kommentar

Da jeg faldt over en opskrift på eggnog, der lød interessant. 1 kop (1 kop = 2,37 ml) æggeblommer, 1 kop sukker, 1 kop æggehvider, 1 kop fløde, 1 kop bourbon og en 1 kop cognac. Det er jo forholdsvist meget alkohol, der skal i sådan en spand æggesnaps. Så at de bliver fulde, på den anden side af det store vand, og vågner med en god omgang tømmermænd, efter en aften i æggesnapsens tegn er vel meget forståeligt.

Jeg fandt først og fremmest opskriften interessant, da den med et lille tweak kunne laves til en dessert. Da den jo mere eller mindre består af ingredienserne til en mousse. Jeg brugte 1 del æggeblomme og 1 del flormelis som jeg piskede sammen, til det var hvidt og klistret, deri hældte jeg lidt bourbon og cognac, ikke alverden, bare nok til at give det smagen af sprutten. Deri vendte jeg 2 dele æggehvide pisket stift med lidt salt og 2 dele pisket fløde, og voila, dessert!

Husk nu, at når du pisker æggehvide og fløde, at begge dele er klar til brug, når der er bløde toppe på overfladen, som lige nøjagtigt kan stå af dem selv. Hvis man følger skrønen og pisker hviderne, til at man kan vende skålen på hovedet, uden at de falder ud, så er de overpiskede og har tabt noget af den dejlige luft, som vi har pisket i dem.

Men tilbage til det, det handler om, den dejlige dessert. Nu skal der hakkes noget mørkt chokolade, jeg brugte en 85%, og den var tilpas bitter, til det søde angreb, som æggesnapsen byder på. Herefter fyldte jeg et glas halvt op med æggesnaps, og dryssede et godt lag chokolade på, toppede op med æggesnaps og dryssede chokolade på toppen, og så var desserten klar til servering.

Konsistensen på desserten er tyktflydende, lidt tykkere end en god råcreme, så egentligt mousse er det ikke. Hvis man gerne vil have en lidt tykkere konsistens, kan man tilsætte et blad husblas eller 2. Husblas er også vejen frem, hvis man gerne vil lave desserten lidt i forvejen. Med husblas i skiller den ikke i køleskabet.

Jeg er også sikker på, at hvis man vælger at køre massen på en ismaskine, så ender man med en fantastisk is. Lad mig vide, hvis der er nogle der prøver det!

Og så lidt galde, chokoladen jeg brugte, havde jeg købt med lukkede øjne i Netto. Jeg så at den var økologisk og havde et kakaoindhold på 85%, og var ikke opmærksom på andet. Indtil at jeg havde hakket skidtet og brugt det på desserten. Der læste jeg at produktet kan indeholde spor af, ikke mindre end, mandler, hasselnødder, mælk og hvedemel. Det er jo direkte usselt at bruge så mange bindemidler i en chokolade. Den dag de økologiske regler også kommer til at indbefatte, at man ikke må forringe produkter med tilsætningsstoffer, så bliver jeg glad.

Men det er jo kun min egen blåøjede skyld, at jeg købte chokoladen, og det sætter endnu engang fokus på, hvor vigtigt det er at læse ingrediens listen. Selv på noget så uskyldigt som mørkt chokolade, der burde bestå af kakao, kakaofedt/smør og evt. sukker.

Hvis det betyder inferiør chokolade, at alle skal have råd til økologi, så vil jeg hellere undvære økologien og have et stykke sobert chokolade! Så Netto, kan i få Björnsted af hylderne og finde et rent produkt!

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

One thought on “Æggesnaps – Jeg kan da egentligt godt forstå, at man bliver fuld af det skidt…

  1. Nu er det selvfølgelig ikke det nyeste indlæg, men det fortjener alligevel en kommentar. Det lyder som en lækker dessert, og skal helt sikkert prøves, men jeg vil lige knytte en kommentar til din harme over bindemidler i chokoladen. Hvis der står at produktet kan indeholde spor af f.eks. mandler, hasselnødder m.v., så er det ikke et udtryk for, at der er kommet mandler eller hasselnødder i din chokolade, for så skal det fremgå af ingredienslisten. Formuleringen er alene anvendt fordi de maskiner der er brugt til at lave chokoladen også anvendes til andre ting, hvor f.eks. mandler eller hasselnødder indgår som ingredienser. Sådan nogle maskiner er meget svære at rengøre, og der vil derfor altid være ganske små rester tilbage og da visse allergikere kan ikke tåle selv den mindste lille flig af en rå hasselnød, sættes der en advarsel på produktet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s