Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

PatéPaté – Bar’ vin og solidt mad på Vesterbro

Skriv en kommentar

Hvis man en torsdag aften har en lille time, inden man skal til, for eksempel, StoryBaZaar for at blive fortryllet af historiefortællingens magi, så kunne man godt slå en smut indenom PatéPaté, kødbyens nye vinbar. For en vinbar, har de et ganske pænt menukort, og maden er også ganske udmærket, sammen med det flotte kort med vin på glas!

Som sagt havde vi en lille time før vi skulle videre, og velbænket, gik der ikke lang tid fra bestilling, til at maden stod foran os. Frøkenen havde valgt seabass med fennikel og jeg fik lam med aubergine og humus. 2 pæne retter, især til prisen, med masser af smag. Fisken var saftig og dejlig, det samme var fennikelen, der var i rigelig mængde; og der er ikke meget der er smukkere, end en hel fisk på en tallerken. Kødet fra lammekøllen var rosa og velsmagende, auberginen sprød på et par af siderne og drivende af olie, noget der borger for at de var friskstegte – og humusen god og kraftfuld med god balance imellem kikærter og tahinen.

Til maden fik jeg et glas Vacqueyras fra Domaine du Grand Montmirail. En dyb og mørk vin fra det sydlige Rhône, et lækkert glas der varmer og gik godt til de kraftige smage fra min tallerken. Glasvis er den måske lidt dyrt sat, men flaskeprisen på PatéPaté på 400, samt i butikken Props Wine til 140, er det et mere end fornuftigt glas vin!

Den effektive eksekvering af vores bestilling, samt behændig gaffelføring gjorde at vi også havde tid til en dessert. Det var svært ikke at blive fristet af stedets take på den klassiske engelske eton dessert, på PatéPaté navngivet “eton mess”. Og hvis man ikke allerede havde lyst til desserten, så solgte den amerikanske tjener den for hele sin løn, når øjne og hele ansigtet, fortæller det samme som munden, så må det smage godt!

Klassisk består desserten af mosede jordbær marineret med vanille og Grand Marnier, knust marengs og fløde, lagt i lag. Her bestod rodet i at den knuste marengs var vendt i fløden, sammen med mandler og over det var der blevet tømt en passionsfrugt – og så var portionen stor, puha, men det skal de ikke høre et ondt ord for!

Eneste anke er at kokken godt lige måtte have smagt på saften fra passionsfrugten. Da den brugte frugt ikke var særlig moden, og saften derfor meget syrlig. Og den onde syre fra passionsfrugten giver desværre fløden et surt præg, så lidt flormelis i passionsfrugtsaften ville have løftet desserten gevaldigt!

Det var mit første møde med PatéPaté, men helt sikkert ikke det sidste. Et hyggeligt og varmt sted med en kammeratlig og tilstedeværende betjening, selvom stedet var fyldt til bristepunktet, denne torsdag ved 18:30 tiden. Og så endeligt et sted der kan finde ud af at servere en americana, der smager af kaffe samt har fylde, sådan skal det være!

Så om den står på et hurtigt glas vin med lidt snacks, et større måltid og meget vin, eller en kop kaffe og lidt sødt, så går man umiddelbart ikke galt i byen på PatéPaté.

PatéPaté
Slagterboderne 1
1726 København V
Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s