Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Braiseret nakkefilet – Hygge med hvidvin, rodfrugter og mynte

2 kommentarer

Svinenakke, nakkefilet, husarsteg, nakkekam, kært svinestykke har mange navne. Dog er stykket kun kært, hvis det bliver behandlet ordentligt. Ellers kan det hurtigt ende som en hård omgang med knasende fedt, og hvis man ikke er til den slags, så er det ikke så sjovt. Dog kan man med lidt snilde som langtidsstegning eller braisering, få opløst stort set alt fedtet indeni kødstykket, og få smagen derfra ud i kødet, der hvor det hører til!


Denne her gang skulle svinet braiseres i hvidvin og bouillon med rodfrugter og lidt mynte. Først skal fileten brunes rigtigt godt af i olie og smør, den skal virkelig drønes igennem, så der bliver dannet en god stegeskorpe. Når det er gjort skal der grove stykker gulerødder, løg og pastinak ned i gryden og brunes let af, sammen med et par knuste fed hvidløg, hele sorte peberkorn, sennepsfrø og en håndfuld frisk mynte.

Nu skal svinet dækkes med hvidvin, og det skal koge stille og roligt til at syren er væk. Herefter skal der en god sjat bouillon efter eget valg og en god klat tomatpasta på. Vi skal have rodfrugterne op fra væsken, når de er ved at være møre, så hold et halvt øje med dem, så de ikke bliver overkogte, det gør dem så triste.

Svinet skal nu stå stille og roligt og simre i et par timer, og har herefter godt af at stå og trække i den varme væske i en times tid.

Vi skal bruge braiserlagen som sauce, så tag fileten op og gem den i sølvpapir. Reducer væsken til at du har en passende mængde, samt en god smag deri. Hvis du er sart sigter du væsken, for at få peberkorn, sennepsfrø etc. derfra. Hvis du kan lide det rustikt, lader du det blive.

Når mængde og smag er nået, skal rodfrugterne tilbage i væsken, og varmes igennem. Når det er gjort skal saucen jævnes let med lidt maizena og smages til med salt, peber, citronsaft og lidt friskhakket mynte. Mynten skal ikke smage igennem, men give et lille frisk pust til smagen af svin.

Til den braiserede svinenakke serverede jeg en klassisk kartoffelmos på kartofler, mælk, masser af smør og salt og peber!

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

2 thoughts on “Braiseret nakkefilet – Hygge med hvidvin, rodfrugter og mynte

  1. Det ser fantastisk ud, lige en ret der passer så godt til årstiden.

  2. Takker, det smagte også dejligt, der var fryd hele vejen omkring bordet! OG ja, vinter og braiserretter virker, der er et par stykker mere på vej hertil, i den kommende uge 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s