Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

l’Oustal Blanc – Velkommen til kulten

Skriv en kommentar

For nogle dage siden var jeg så heldig at smage lidt kultvin, et par flasker fra huset l’Oustal Blanc. Et hus som verdenspressen hurtigt er blevet meget glade for, sammen med Parker og mange andre toneangivende vinskribenter. Alt dette vidste jeg dog ikke på smagetidspunktet. Alt jeg vidste, var at jeg skulle smage 2 sydfranske varietalvine, på druer der ikke normalt står alene.

Den første vin var den hvide Naïck 6. Den havde en utrolig flot gylden farve. Der var friske blomster, sødme, et oxideret præg samt lidt træ i næsen. Smagen nuanceret med et godt bid af træ, med blomster, og sødme. Det oxiderede præg fulgte også smagen, uden at det på nogen måde generede.

Vinen er lavet på 95% grenache gris og 5 % macabeu, den første drue havde jeg aldrig hørt om. Der kan man se, hvor overrasket man kan blive. Vinen smagte godt og hvis man en dag falder over en flaske, er den værd at smage, eller gensmage, en spændende vin.

Herefter stod den på rødvinen K8. En dyb mørk farve, med en sødlig bær domineret duft, der pludselig lukker sig i, med et mørkt suk. Smagen byder på en solmoden blanding af lyse og mørke bær, lidt sødme indtil at den samme mørke mur, som ramte næsen, også lægger sig over smagsløgene. Selv efter en times tid ændres dette mønster ikke. Om lidt tid på flaske vil gøre det, har jeg ingen ide om.

Vinen har lidt behageligt syre, men ikke alverden… En dejlig og drikkelig vin, omend lidt speciel i munden. Der er en lethed over vinen, samtidigt med den har en del tyngde. Den er lavet på 90% carignan og 10% cinsault. En lidt besynderlig vin, som sådan virker og smager meget godt.

l’Oustal Blanc

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s