Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Sticky chicken – Giv kyllingen en flaske hvidvin, og den vil tale til dig på en ny måde!

3 kommentarer

Efter at jeg selv er begyndt at blogge, har jeg også fået øjnene op for den store verden, der er af gastronomiske blogge. Når man stille og roligt sidder og surfer frem og tilbage, og kigger side op og side ned, kan man ikke undgå at blive inspireret og fristet nu og da. Sådan skulle det da helst også være, ellers så ville der være noget galt med indholdet man kom forbi. For et par uger siden kom jeg forbi en ret kaldet “sticky chickie” på en amerikansk blog. Kylling braiseret i hvidvin og urter, det lød og så noget så lækkert ud. Så ned at hente en kylling og så ellers i gang.

Jeg stødte på opskriften her hos The Loco Diner og fulgte den mere eller mindre til punkt og prikke, udover at jeg tilsatte en hulens masse finthakket løg, og så er det der med at måle mængder op, ikke noget jeg gør så meget i. Jeg brugte også en hel kylling, ikke kun bryster, parteret i delt bryst (med brystben), underlår, overlår og vinger. Italian parsley er bredbladet persille, mere eksotisk er det skam ikke.

Så kom i gang og lad et lækkert stykke mørt og saftigt kylling åbenbare sig for dig og dine kære. Den nedkogte braiserlage er og smager fantastisk. Hvis man lige vil give gashåndtaget et par vrid og imponere for real, så monter den med masser af koldt smør, så bliver det lige pludseligt til et festmåltid.

Jeg spiste stegte jordskokker og nybagt brød dertil, men som sådan er brød rigeligt og nødvendigt, til at opsuge den dejlige sauce!

Et glas Viña Esmeralda fra Torres til maden gik godt. Den friske let parfumerede hvidvin fra Katalonien er et sikkert til prisen, og med lidt omtanke passer den også til meget mad!

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

3 thoughts on “Sticky chicken – Giv kyllingen en flaske hvidvin, og den vil tale til dig på en ny måde!

  1. Pingback: Tweets that mention Sticky chicken – Giv kyllingen en flaske hvidvin, og den vil tale til dig på en ny måde! « Mad og Vin -- Topsy.com

  2. I am honored that you made my chicken recipe. I love how you made it your own by adding onions and by using a whole chicken. I am curious to see how the dark meat chicken tastes in the recipe and if the sauce is even richer because of it. Thanks again, you made my day. Best wishes to you, Anders. Cheers!

  3. Thanks Rachel :), and it is a good recipe for a welltasting dish so the word needs to get out!

    I didn’t mention it in the recipe, though I cut the chicken out into 10 pieces (2 x chest, thigh, drum and wings), keeping all the bones, and the sauce was indeed rich!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s