Et godt stykke rugbrød med sild og æg kan altid bruges til frokost, og andre tider af døgnet for den sags skyld. Her har sildemaden fået selskab af lidt svampe og urter. Svampenes smag passer faktisk utroligt godt til det bløde æg og den lidt salte sild.
Rugbrødet er skåret tyndt ud med brødkniv, det kan sagtens lade sig gøre, en god kniv samt lidt øvelse gør det kun nemmere, og ristet sprødt på pande.
Champignonen er skåret i skiver og ristet i rapsolie, tilsat finthakket hvidløg og timian til sidst, sammen med salt og peber.
Bøgehattene er ristede i lidt smør og vendt med esdragon, salt og peber.
Ægget er kogt blødt.
Sildene er sildebidder direkte fra dåse.
Purløget er hakket fint, og cherrytomaten skåret i små både.
Og så er det jo egentligt bare at anrette og spise, velbekomme!