Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Colomé Torrontés 2007, Valle Calchaqui, Salta, Argentina

Skriv en kommentar

Torrontés, Argentinas aromatiske hvide drue, som sikkert sender en del folk skrigende væk fra den, første gang de stifter bekendtskab med den, på grund af den noget særprægede duft.

Colomés torrentés er en god begynder vin på denne druetype, da den ikke er så voldsom, men alligevel udfordrer.

Når vinen er proppet op og skænket, går tankerne tilbage til første gang jeg duftede til og smagte en Schneider Weisse hvedeøl, en øl som iøvrigt hurtigt blev og er forblevet en af mine favoritøl. Bananvingummi, vaskemiddel, sæbe, skallen fra grapefrugt, ananas, sødlige noter og lidt gær. En meget frisk og pågående næse.

De samme noter går lidt igen i smagen, med en aggressiv lidt fjendtlig slutning med masser af syrlig grapefrugt. Hvis vinen bliver pjasket i en karaffel først, forsvinder det meste af aggressiviteten fra slutningen og vinen mere blød og tilgængelig.

En spændende vin med eksotisk frugt, sødme, mange nuancer og liv. Hvis det er ens første møde med druen, skal man være klar på en ny og anderledes oplevelse. En oplevelse der vokser og bliver god, og som vil starte jagten på flere vine på torrentés druen.

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s