Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Christian Moueix Pomerol 2003

Skriv en kommentar

En Pomerol med familiens Moueix’ stempel, til knap så mange penge som resten af de vine familien har i sin portefølje koster. Navne som Chateau Petrus, Chateau Lafleur og Chateau Trotanoy kan nævnes, hvis der bare skal bringes 3 på bordet. Denne vin er dog ikke i nærheden af topvinene, men sammenstukket af diverse andenvine, fra de forskellige slotte familien Moueix ejer og styrer, men det er jo nødvendigvis ikke en dårlig ting.

Umiddelbart virker vinen lidt træt i næsen, med et lille hint af oxidation og en fremherskende duft af meget gamle syltede kirsebær. Farven var da også lidt træt og mat i det, med en lidt brunlig kant.

Den første mundfuld er lidt lukket, men byder på et hint af mørkt frugt, chokolade og cedertræ, for at runde af med en god omgang tannin.

Jo mere luft vinen får i glasset, jo mere liver den op og viser det klassiske jordede trøffelpræg, som kendetegner klassisk Pomerol vine. Vinen virker noget uharmonisk på dette tidspunkt. Den skal heller ikke have for meget ilt, for så siger den farvel med en udpræget sødme efterfulgt af en tynd syre.

Om det er vinen der er færdig, eller flasken der på et tidspunkt har været opbevaret forkert, og derfor er blevet moden for hurtigt ved jeg ikke. På det tidspunkt vinen i glasset peakede smagte vinen dejligt, men derudover var der ikke meget sjov ved den. Men hvis vinen er frisk og sprudlende, får man en lille smag på Pomerol, for lidt færre penge end ”rigtigt” Pomerol koster. Jeg mener denne flaske står til omkring 150 kroner i butikkerne.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s