Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Stéphane Reynaud – Gris & Søn – Hvis man ikke bliver sulten af at læse bogen…

1 kommentar

Mon der efterhånden stadig er nogle der gider at læse om Stéphane Reynauds bøger, og mon de fleste efterhånden ikke har fået kigget Gris & Søn samt Bistro igennem. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har set kogebøger omtalt så meget, som de 2 nævnte, og det er ikke mange negative kommentarer jeg er kommet forbi. Det er da også et par gode bøger Reynaud har fået lavet, med en dejlig stemning der rammer – og jeg tror ikke der er mange, der kan sige sig fri for ikke at have fået lidt appetit af at have kigget i Gris & Søn og Bistro.

Gris & Søn har baggrund i at Reynauds bedstefar var slagter, og ikke bare en hvilken som helst slagter. Næ nej, en professor i slagtekunsten, som Reynaud selv siger. Bogen lægger ud med lidt familie historie, og allerede her bliver stemningen i bogen lagt an, og som interesseret i god mad og gamle traditioner, er det svært ikke at blive fanget.

I stille og roligt tempo undervejs, akkompagneret af rustikke billeder af ligeså rustikke anretninger, bliver den ene klassiske opskrift efter den anden serveret for læseren. Om det er mig der meget old school anlagt, eller om det er billederne der virkeligt besidder noget specielt, ved jeg ikke. Men jeg er en sucker for sådanne simple anretninger der viser hvad maden er, og ikke så meget andet. Og, det er svært ikke at opbygge en glubende appetit, samt ikke at få lyst til at kaste sig ud i de fleste af opskrifterne. Der er selvfølgelig opskrifter på retter, som nogle allerede har i deres hverdags repertoire. Samt andre som man ikke så ofte har med i sine overvejelser. Sådan skal det jo være, men alt i alt, en fornuftig vægtning af opskrifter.

Påskeskinke

Undervejs bliver vi også introduceret for forskellige personligheder fra Reynauds nærområde, Saint-Agrève – som ligger en god spytklat syd for Saint Etienne – med hver deres specialitet indenfor opdræt, slagtning, tilberedning eller spisning, en meget hyggelig feature. Slagtebillederne bringer især gode minder fra min bedstefars gård, da jeg var en lille knægt og hjemmeslagtning, og tilberedning af de forskellige dele stadig var udbredt.

Svinekam i hø

En god og hyggelig bog, som jeg hurtigt forsvandt i, og til tider stadig kan fordybe mig i. Og hvis der skulle være nogle derude der er interesserede, så er jeg med på at starte et patéhold! En brugelig bog for folk med hang til gris og god mad, samt gamle traditioner og gamle gennemprøvede måder at tilberede diverse retter på! Det er også en fin ide at sætte leverandører af god svin i Danmark ind bag i bogen, selvom sådan en liste nok hurtigt vil blive uddateret. Dog savner jeg lidt, at de franske navne for retterne var blevet bibeholdt, de originale navne er altid dejlige lige at have ved hånden.

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

One thought on “Stéphane Reynaud – Gris & Søn – Hvis man ikke bliver sulten af at læse bogen…

  1. Pingback: “Bistro” af Stéphane Reynaud « F&K :: Fiktion & Kultur

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s