Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Ris med rodfrugter og soyasauce

Skriv en kommentar

Nogle gange har grønthylden i køleren med at samle på rodfrugtsrester. Et par stykker af det, og en enkelt af noget andet, og hvad skal man så gøre med det. Jo man kunne koge en omgang ris, skære rodfrugterne ud i halvgrove tunger og give dem en hurtig tur i wokken, med en god omgang soyasauce, hønsebouillon og lidt ingefær. Det bliver næsten ikke lettere, og det der tager længst tid, er at koge risene!

Jeg havde 3-4 gulerødder, 2 persillerødder, en sød kartoffel, stænglerne fra et broccoli, et par løg og et godt stykke ingefær. Som skrevet skar jeg rodfrugterne ud i halvgrove tunger, imens ingefæren blev hakket fint.

I en varm wok sauterede jeg det hele hurtigt af, og dyngede en god mængde soyasauce over. I det sekund det kogte op, tog jeg grøntsagerne op og kom lidt hønsebouillon i wokken, kogte det op, smagte til og jævnede med lidt maizena. Inden at grøntsagerne røg tilbage i wokken, og fik en hurtig omgang varme.

En simpel og velsmagende ret, især hvis man bruger de rigtige ris. Normalt er jeg ikke den største riselsker, men jeg har fundet nogle økologiske jasmin ris fra Rizehouse i Superbest, der smager ligeså godt som de dufter. De kan kun anbefales. Hvis man vil have lidt aggressivitet i retten, kan man dynge en god sjat chilisauce, efter valg, ovenpå grøntsagerne!

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s