Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Rejecocktail – Næsten som i de gode gamle dage!

1 kommentar

Da jeg var et lille kid, var rejecocktailen en meget brugt forret. Om det var på en halvdyr restaurant, i en bistro tilhørende et supermarked, til fester i forsamlingshuse eller til private komsammener. Dog sjældent i en spændende version, i 9 ud af 10 tilfælde, som vi kender og gruer den. Kedeligt slattent iceberg salat med en god klat thousand island fra spand og en gang små sørgelige rejer, uden alverdens smag, på toppen.

Selvom vi, fra min generation nok burde have fået vores ration af rejecocktails, er det nu meget sjovt at lave en, engang imellem, bare lige for at få genopfrisket smagen af 80’er fest.

Under en nylig omgang jeg skal lige have brugt noget af det, jeg har samlet i fryseren, fandt jeg lidt tigerejer. Og da jeg havde et hoved iceberg salat i køleren, tog det ikke mange sekunder for mig at beslutte at lave en lille rejecocktail.

I stedet for at blanchere rejerne med lidt salt, stegte jeg dem i olivenolie smagt til med tørret knust chilifrugt, lidt sødt chilisauce, hvidløg og selvfølgelig salt og peber.

Iceberg salaten blev snittet groft og vendt med noget lignende en thousand island dressing, jeg lige havde smækket sammen af mayonnaise, lidt ketchup, røget paprika, sennep, citronsaft, en finthakket drueagurk, salt og peber.

Med salaten velplaceret i en skål, placerede jeg rejerne ovenpå og serverede det med en gang friskbagt brød! Simpelt og dejligt.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

One thought on “Rejecocktail – Næsten som i de gode gamle dage!

  1. This is a great way to serve shrimp! Looks delicious! I like the addition of chilis with them.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s