Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Grés des Vosges – En himmelsk ost

Skriv en kommentar

En af mine favoritoste er Grés des Vosges, en dejlig fransk sag fra Alsace. Den er lavet på råmælk fra ko og bliver vasket med både saltlage og en lage med kirsch under de 6 uger, osten bliver behandlet på osteriet. Før den får en sidste tur med kirsch og ryger i butikkerne. På toppen ligger et bregne blad og pynter.

Her den anden dag, i en Superbrugs på Frederiksberg, havde de en sektion af deres ostekøler fyldt med Grés des Vosges, et dejligt syn. Efter at have befølt dem næsten alle, finder jeg en dejlig blød og næsten moden ost, som skal med hjem.

Skriv dig bag øret, at osten skal være i nærheden af moden, før den er noget ved, smagsmæssigt. Lige fra fabrik er den hård, gummiagtig og smager ikke af alverden. Men når den er moden, er den blød og sprudlende aromatisk med frugtige søde noter sammen med lidt jordtoner, en ost der smager himmelsk. Dog bliver duften lidt grum, som osten modner, men hvis man er til ost, er det kun en ekstra bonus.


Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s