Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Daal – Med broccoli og spæde spirer

Skriv en kommentar

Daal varmer godt på en kold dag, og kolde dage er vi vel efterhånden ved at have haft nok af. Med udgangspunkt i den allerede postede opskrift på daal, dog uden frisk tomat og tomatpasta, men med en dåse hakkede tomater i stedet, lavede jeg en portion i sidste uge.

På førstedagen blev daal’en serveret med broccoli ristet af på en meget varm pande. Lige før at broccolien var stegt færdig, røg der en god gang soyasauce, lidt limesaft og et par gode håndfulde spæde spirer på panden, sammen med lidt friskkværnet sort peber.

Der skal selvfølgelig naan til daal. Du kan bage dem selv, eller lade komforten eller dovenskaben overtage, som jeg denne dag havde valgt at gøre og købe dem færdige.

Denne gang brugte jeg også lidt røde splitlinser sammen med de lækre grønne fra Le Puy. De røde kogte som ventet helt ud, og jævnede daal’en med en smooth konsistens til følge. Den eneste ulempe er, at retten nu endnu lettere sætter sig i bunden af gryden, især ved genopvarmning, så opmærksomhed påkræves.

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s