Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Pho – Klassisk vietnamesisk suppe på min måde

Skriv en kommentar

Pho, den klassiske vietnamesiske nudelsuppe, traditionelt, på oksekødsbouillon og med fyld afhængig af region, er en herlig og let spise, selvom den er proppet med lækkert fyld.

Jeg lavede min egen version af retten den anden dag. Baseret på en bouillon lavet på hønse- og grønsagsbouillon, kogt med en hel knust rawit chilifrugt, knust ingefær, knust hvidløg, lidt kyllingerester og et lille drys sukker.

Bouillonen står og simrer

Af fyld var der flade risnudler, snittet kinakål, spæde spirer, bagte cherrytomater, finthakket ingefær, hakket chili og hakket koriander. Af kød var der ristet kyllingebryst samt krydrede oksekødsboller, lavet som en let fars med koriander, hvidløg og chili og derefter pocheret i godt saltet vand.

Vel nok den kål, danskerne har misforstået mest, nej det er ikke salat!

Når det hele er færdigt er det bare at samle fyldet i tallerkenen. Udover bouillonen er det kun nødvendigt at have kødet varmt, for når den kogende bouillon bliver hældt udover tallerken, vil den lune grøntsagerne let, samtidigt med at de holder sig knasende sprøde og lækre.

Kødbollerne pocheres

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s