Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

T-bone af svin! Hvorfor ikke?

2 kommentarer

Hvis reklamebranchen tog, og ansatte nogle slagtere til at komme med nye ideer og koncepter for nogle halvkedelige produkter, så ville der hurtigt komme gang i salget. Slagtere er nogle kreative sataner, der er gode til at navngive, knap så brugte kødstykker, og deraf få gang i salget!

Det kødstykke jeg har fat i her, er dog en kombination af 2 af de mere solgte kødstykker fra svinet nemlig filetten, oftest kendt som flæskesteg, og mørbraden, der smukt er forenet i det der kaldes en svine t-bone. En t-bone er jo normalt et stykke oksekød, som består af filet og mørbrad, og navngivet efter t’et som rygbenet danner. Nu er denne udskæring så også dukket op, skåret af svinet, hvilket dog ikke gør det til et mindre lækkert stykke kød. Et stykke kød der forener skaftkoteletens (dejligt, som man har vænnet sig til at skrive og sige skaftkotelet. Der var en gang, hvor det ikke var en kotelet, hvis den ikke havde skaftet/benet) saftige kød og gode smag, med den møre men knap så smagsfulde mørbrad.

Her har jeg stegt t-bonen af på en meget varm pande i lidt smør og olie og en håndfuld timian, og selvfølgelig krydret godt med salt og peber. Herefter fik den en lille tur i ovnen. Kødstykket er godt tykt, og kan derfor med fordel vendes undervejs. Jeg plejer også at skære mørbraden af efter et stykke tid, da den ikke skal steges i lige så lang tid, som det noget kun større og grovere filetstykke. Mørbradstykket kan sagtens holde sig varmt og dejligt, hvis det bliver godt pakket ind i stanniol.

T-bonen blev serveret med umbriske grønne linser braiseret i hønsebouillion med gulerødder, tomater, rødløg, hvidløg og timian.

Saucen var nedkogt jordskokke-selleri suppe fra dagen i forvejen, så dejligt nemt kan man transformere en rest, ind som et element i en ny ret!

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

2 thoughts on “T-bone af svin! Hvorfor ikke?

  1. Ja — hvorfor egentlig ikke! 🙂

    Det ser godt ud, og jeg er helt enig med dig i, at det er en god idé at skære mørbradstykket fra under tilberedningen. Det ser jo også perfekt rosa ud på billedet.

    Idéen med at smide et par timiankviste ned under bruningen er fremragende. Et helt fed hvidløg eller to med skal kan også gi’ en god effekt.

    Tak for inspiration!

    Kasper Bergholt

  2. Takker, og ja det kan sagtens virke med hvidløg oveni hatten 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s