Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Bjørnekælderen – Hyggelig og velsmagende frokost på Frederiksberg

Skriv en kommentar

I kælderen under en meget anonym bygning på Frederiksberg Allé ved siden af Betty Nansen Teatret gemmer Bjørnekælderen sig. Et hyggeligt lille sted med gode danske dyder som sild, hønsesalat, bøf med løg og frikadeller med stuvet spinat på frokost kortet, men også varme retter i forskellige afskygninger, samt teatermenu om aftenen, hvilket jo er meget fornuftigt, beliggenheden taget i betragtning.

De lyse lokaler, pyntet med gamle teater og biograf plakater, er hyggelige og så lyse at man ikke føler sig hensat til en kælder, i hvert fald ikke denne kolde, men solbeskinnede, januar lørdag eftermiddag hvor jeg var på besøg.

Jeg lagde ud med et udvalg af kortets sild, som stod på Christianø pigenssild, Kryddersild i spicylage med chili og løg og tomatsild. Dertil var der smilende æg, kapers, hakkede løg og peberodscreme, går jeg ud fra, selvom jeg ikke rigtigt kunne smage mig frem til det. Sildene var dejlige og af god kvalitet med godt bid og god smag. Æggene kogt som de skulle og løg og kapers som sådanne nu er. Det eneste der faldt lidt ved siden af var peberrodscremen, hvis det nu var den, der var dukket op. Til sildene var der herligt hjemmebagt, eller i hvert fald bagerbagt, rugbrød med god sej krumme og masser af smag, sådan skal det være!

Min medspiser var i sit ydmyge hjørne og nøjedes med en kartoffel-porre suppe med kammuslinger. En stor og rygende varm portion suppe med store flotte kammuslinger der var perfekt stegte. Suppen smagte også dejligt, dog var den noget kun forfinet med meget fløde og smør, især det sidste smagte igennem og tog lidt af den rustikke kartoffel og porre smag væk. Lidt en skam synes jeg. I suppen var der nogle grove pocherede porreringe, lide for grove til det ellers forfinede udtryk selve suppen havde, men smagen var fin. Til suppen var der herligt hjemmebagt brød, igen med god krumme, saftighed og smag.

Efter sildene skulle jeg have mig en gang hønsesalat rørt med champignoner og mild mayonnaise. Og mild det var den, og det var en skam, da det var hjemmekogt hønsekød med masser af saft og smag og sammen med den pandestegte bacon, forsvandt smagen af mayonnaisen. Lidt mere power eller en god klat sennep ville have gjort salaten rigtigt godt. Derudover forstår jeg heller ikke hvorfor at hønsesalaten skulle serveres med 2 tørre og triste stykker ristet toastbrød. Når man nu lige har vist, at man har rigtigt godt hjemmebagt brød, det brød ville have klædt salaten noget kun bedre.

Så var tiden kommet til lidt sødt og noget ost. Min medspiser hoppede på en lun chokoladekage bagt med ananas, serveret med mangosalat og myntefløde. En lækker og cremet chokolade kage, dog lidt bizart med ananassen deri, men det smagte meget godt. Mangosalaten var ok, men når man havde friske mangoer fra Cebu hjemme i køkkenet, smager dem fra frostpose ikke helt optimalt. Myntefløden var et godt og frisk indspark til den tunge kage.

Et godt stykke rugbrød med fedt og gammel Ole var jeg hoppet på. 2 store, tykke og flotte stykker ost, godt lagret og med masser af smag. Toppet med løg, sky og mørkt rom, det er altid en god måde at afslutte et måltid på. Som skrevet var osten god og smagsfuld og med god kraft. Skyen var kedelig industrisky, lidt en skam, især når køkkenet i forvejen lavede stort set alt selv, så kunne en hjemmelavet sky med smag, have været lækker. Men slet ikke en ueffen måde at afslutte måltidet på.

Bjørnekælderen er et besøg værd, deres frokost kort er flot og varieret, og maden er veltillavet og besidder kvalitet. Der er selvfølgelig et par småting, men sådan er det jo. Betjeningen var venlig og tilstedeværende og alt i alt en god oplevelse. Et besøg på stedet om aftenen skal det nok blive til, da deres aften kort for lækkert til ikke at prøve!

Bjørnekælderen
Frederiksberg Allé 55
1820 Frederiksberg C
Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s