Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Bornholmsk hanekylling med peberrodssauce og glaseret pastinak

Skriv en kommentar

Godt inspireret af den gode kogemand Kirk, skulle den stå på kogt hanekylling med peberrodssauce i går. En herlig spise som jeg slet ikke får ofte nok, lidt ligesom kalvespidsbryst med peberrodssauce, men det kan der da heldigvis rådes bod på.

Det er en dejlig let ret der, der det meste af tiden, stille og roligt, passer sig selv. Først skal dyret over at koge, i vand der dækker det, og så lidt gulerod, løg, bladselleri, salt og hele peberkorn. Andre rodfrugter kan også bruges, og et par blade laurbær ville heller ikke gøre skade, men dem var jeg løber tør for, fy og skamme!

Min hanekylling var på 1100 gram og fik en lille time ved svag varme, og stod derefter og hyggede sig i væsken i 3 kvarters tid. Det får man en dejlig mør og saftig fugl ud af.

Saucen jeg lavede, startede med en ganske almindelig opbagning, derefter kom der bouillon på fra gryden med hanekyllingen, der er jo masser af saft og kraft i sådan en bouillon, efter at kyllingen har stået og hygget sig deri. Der røg også lidt kartoffelvand i, en god gammel vane. Da saucen begyndte at nærme sig den rette konsistens, her snakker vi altså konsistens bedstefar sovs, blev den rundet af med en god sjat fløde. Et par minutters tid før servering, blev saucen eller sovsen, smagt til med rigeligt friskrevet peberrod, lidt dijonsennep, salt, peber, og et lille drys sukker.

Husk at købe et helt stykke peberrod og riv eller skrab det selv, lige før det skal bruges. Så snart at peberroden er blevet revet eller skrabt mister den sin saft, kraft og gode smag. Derfor, hold dig langt væk fra det pre-revne skidt som man kan få i poser og bøtter i supermarkederne!

Til hanekyllingen blev der serveret glaserede pastinakker.

Pastinakkerne er flotte og saftspændte lige nu og den herlige bouillon fra kyllingen klæder dem. Først blev pastinakkerne, der var skrællede og skåret i mindre stykker, ristet godt af på en pande, i lidt olivenolie. Derefter blev der dynget et par skefulde bouillon på panden, som stille og roligt stod og reducerede væk.

Under reduceringen vil pastinakkerne tage smagen fra bouillonen til sig, og jo mere indkogt væsken bliver, jo mere vil den smyge sig om rødderne og give dem et gyldent skær. Sørg for at vende pastinakkerne en gang imellem, samt pas på at de ikke bliver kogt helt igennem, de smager nu også bedst al dente! Krydr med lidt salt og peber og server hele herligheden!

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s