Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Mikkeller Black – Tør du?

Skriv en kommentar

Når flasken først er befriet for sin champagne indpakning og prop i plastik, og er hældt i glasset, er det en kulsort oplevelse der møder øjet. Umiddelbart skulle man tro at jeg havde set den mørkeste af mørke øl, jævnfør mine nylige øl oplevelser, men de var åbenbart bare spæde skridt henimod den sorteste af sorte øl.

Der er næsten ingen duft tilstede, der emmer lidt sødme op fra den tjærelignende substans i glasset, sammen med lidt gærduft.

Når først brygget har ramt ganen og været et par ture omkring tungen, ligger der en super karamelliseret sødme med aner af brændt kaffe, karamel, brun farin, malt pulver og bitter humle tilbage i munden. Det er noget er en kompleks smag med mange elementer, der kæmper om smagsløgenes gunst.

Øllen virker noget kun uharmonisk på grund af de mange voldsomme indtryk. Førstehånds indtrykket i munden er godt, men bliver fulgt op af en voldsom sødme og en næsten ubehagelig bitterhed. Mikkeller Black er brygget med champagnegær, man kan måske ane noter derfra, men hvis man ikke vidste det, tror jeg ikke at man ville lægge mærke til det, dertil er den ristede malt for voldsom. Dog bliver humlens aggressivitet nok hjulpet på vej af gæren.

En voldsom øl, der næsten er for meget for smagsløg og sanser, som virkeligt er på overarbejde, imens bryggen nydes, men ‘Black’ er noget kun af en smagsoplevelse, som øl aficionados ikke skal snyde sig selv for. Jeg er også sikker på at hvis man køber en håndfuld flasker, og stiller dem et mørkt sted 5-10 år, så vil man få sig en smagsoplevelse udover det sædvanlige, med det potentiale der ligger i øllen.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s