Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Spicy Szechuan aubergine – Mit take derpå, i hvert fald

1 kommentar

Under en gennemgang af diverse blogge i forrige weekend faldt jeg over denne opskrift hos Gourmet Traveller, som i øvrigt er en rigtig fed og brugbar blog, og fandt den meget interessant. Især da der indgik auberginer, en dejlig frugt, som bare sjældent bliver serveret, med den velsmag man kan fremelske fra den, så det var en opskrift der skulle prøves og smages.

Jeg fulgte forskrifter og fremgangsmåde fra GTs blog, men lavede et par småændringer her og der. Jeg havde ikke noget shiaoxing vin på hylden, så det erstattede jeg med hvidvin. I stedet for hvidt peber tænkte jeg, at det kunne være på sin plads at bruge Szechuan peber. Der røg rødløg i i stedet for forårsløg, da jeg havde så mange af de røde. Chili bean sauce havde jeg heller ikke noget af, så det erstattede jeg med en blanding af Tom Yum pasta og krebse pasta med bønneolie. Udover de ændringer af ingredienser og uden afmåling af råvarerne, gik jeg ellers efter opskriften og lod mine smagsløg lede vejen, da jeg brugte de forskellige pastaer, chili osv.

Først skal de ligge i salt i en lille times tid

Så skal de steges i godt med olie

Det 'grønne' til auberginerne

Kødet er brunet af og grøntsagerne er kommet ved

Så er auberginerne, tom yum og krebse pastaen med i legen

Tom Yum og krebse pastaen

Så er der kommet væske på, og så skal det ellers bare stå og hygge sig i en times tid

Retten var en stor succes og smagte rigtigt godt, især på andendagen, da auberginerne virkeligt havde suget smagen fra saucen til sig, meget mere komplet, kompleks og kraftig. Det vil være en ret jeg laver igen, og en ret hvor auberginerne virkeligt kommer til deres ret, de elsker jo at suge smag og give konsistens. For som sig selv smager de sjældent spændende, og behandlet forkert kan konsistensen være papagtig og direkte ubehagelig. Men bløde og fulde af smag som i denne ret kommer auberginen til sin ret, og selvom den er iblandt masser af stærke og kraftfulde ingredienser, kan man stadig fornemme smagen af aubergine!

Kikærterne, som smagte noget kun bedre end de er præsenteret på billedet her

På første dagen blev retten spist med kikærter kogt ud i lidt bouillon og tahine, det virkede faktisk overraskende godt som tilbehør. Den efterfølgende dag blev den spist med de mere traditionelle ris.


Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

One thought on “Spicy Szechuan aubergine – Mit take derpå, i hvert fald

  1. mmmm, bliver helt sulten 🙂 Jeg må lave denne ret snart!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s