Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Pho på oksehale aka nudelsuppe

4 kommentarer

Oksehaler er en fantastisk ting, den hjælper oksen med at holde fluer og andet kryb væk fra kroppen, og når så at dyret må lade livet for at holde vores sult fra døren, bliver halen lige pludselig til en delikatesse. Det er ikke altid lige let at opstøve halerne hos slagtere og i supermarkeder, så når de engang imellem dukker op, er det med at slå til, selvom skidtet blevet noget kun dyrt, da halerne giver en helt fantastisk suppe eller ragout. For lige at komme tilbage til prisen, måtte jeg igår slippe 75 kr. kiloet, for noget som for ikke så mange år siden, næsten blev kastet i nakken af folk der var interesserede.

Nudler til en god nudelsuppe kan også være svære at finde, supermarkedernes udvalg er ikke imponerende, men så er det jo heldigt at der en del butikker af asiatisk ophav og der har jeg nu endeligt, fundet nogle nudler der smager fantastisk og har en god konsistens. ‘Monika Brand, Chinese Noodles, Pancit Canton’, de blev fundet hos Mekong Asian Supermarked i Nørregade, Aalborg.

Suppen står og hygger sig

Når suppen er klar, og nudlerne kogt og vandet sigtet derfra er suppen klar til at blive samlet. I denne min suppe er der porrer skåret i fine ringe, gulerødder, bønnespirer, lidt grønt peberfrugt og grøn chilifrugt, samt stykker af oksehalen. Sørg for at grøntsagerne er skåret så fint, at suppen kan varme dem op, så de ikke får andet tilberedning, sådan holder de deres smag og sprødhed bedst. Hvis retten skal piftes op med lidt parfume, så er frisk koriander planten til det.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

4 thoughts on “Pho på oksehale aka nudelsuppe

  1. Stadig vejr til lækre supper, det ser indbydende ud.
    Hvor fik du haler henne?

    MadFar

    • Det må man sige, selvom solen skinner smukt, så er der ikke helt varmt endnu :). Jeg fandt dem nede i Delikatessen på Østerbro i fredags…

  2. Pingback: Oksehalesuppe « Mad og Vin

  3. PHO…er den nationade ret i vietnam.det er fantestisk damperde skål ris noodle supper sereven med oksekød og friske krydderurter…PHO BO bør alrig væer kedeligt de mest undernholdende af at speise vietnamsisk mad…prøv det….men det tager tid at lave

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s