Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Ruffino Riserva Ducale Oro Chianti Classico 2005

5 kommentarer

Vinen har en lettere brunlig træt nuance, selvom den ikke er ældre end den er. Duften virker også lidt småtræt, med henkogte blommer og kirsebær, en snert af sprit og lakrids dybt nede.

I starten er smagen også lidt hengemt med især et præg af henkogte bær, der har ligget lidt for lang tid på glas. Der er en snert af en dyb ikke særlig frisk frugt og en del tørret frugt henad en billig skæv Amarone. Dog dukker der efter lidt tid en snert af frisk Sangiovese op, selvom de første par indtryk i munden siger Valpolicella Classcio i stedet for Toscana.

Vinen vågner lidt op efter længere tid i glasset, men spændende bliver det aldrig, en del uskøn syre dukker også op.

Jeg håber lidt at det er en skæv flaske jeg har haft gang i, da jeg husker vinen noget mere potent og velsmagende, end ovenstående refererer til.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

5 thoughts on “Ruffino Riserva Ducale Oro Chianti Classico 2005

 1. Gud, hvor sjovt. Det er akkurat den, jeg sidder og sipper til just nu. Jeg håber, det er en skæv flaske, du har i dine hænder – selv holder jeg meget af den. 🙂

 2. Det er da lidt et sjovt tilfælde ja. Og en skæv flaske var hvad jeg håbede på, da der ikke var meget i hverken smag eller duft der skreg Chianti.

 3. Jeg smagte den i sommerferien midt i Firenze. Og blev ekstremt betaget – har sidenhen søgt med lys og lygte efter den. Kan I sige mig, hvor jeg finder den på hylden herhjemme?

  • Hej Anne,

   det er Superbest der forhandler vinen, hvis der ikke er sket nogle forandringer der, siden at jeg købte vinen, men det kunne jeg ikke forstille mig 🙂 Fortsat god jagt og lad mig endelig vide om du har heldet med dig!

   • Yesss. Tak for tippet, det hjalp.
    Den lokale SuperBest havde pludselig 3 flasker stående. Og da den første ikke skuffede, opkøbte jeg selvfølgelig de to andre 🙂
    Men det ser ikke ud til at være en “lager-vare” normalt. Har holdt øje i nogle uger nemlig.

    Mvh
    Anne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s