Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Curry med kartofler og spinat – Jeg har vist været Inder i et tidligere liv…

5 kommentarer

Curry er et vidt begreb, der dækker over original retter tilbage fra oldtidens Indien til nutidige angliserede {sic} karry retter. Jeg mener at have læst at curry på dagligt plan, er den mest solgte ret i England.

Denne ret her har udgangspunkt, i en ret jeg fik på Maharaja under et besøg i januar, hvor der indgik kartofler, spinat, linser og andre ting skønne som jeg ikke lige erindrer, så min version er kreeret meget på gefühl.

Om man laver sin egen karry eller ej, vil jeg ikke blande mig i. Det er berigende og tilfredsstillende at stå og riste krydderierne af på panden, og det dufter bedre end godt, når de får en tur i kværnen, men jeg synes aldrig, at jeg 100% har ramt den smag jeg godt kan lide. Det klarer karryen fra Muncherij Maneckji Poonjiaji & Co meget bedre, så den plejer jeg at sætte min lid til!

Så er der serveret!

Ingredienserne i denne curry er som følger:

Kartofler
Spinat – frossent og hakket fra Änglamarks haver
Røde splitlinser
Løg
Hvidløg
Frisk chilifrugt
Flåede tomater
Oksebouillon eller grøntsagsbouillion
Græsk yoghurt
Smør
Karrypulver
Stødt spidskommen
Tørret chilifrugt*

Skær kartofler, løg og hvidløg ud i grove stykker og hak chilien fint. Varm en gryde op og kom godt med planteolie deri, kom herefter karrypulveret i og brænd det godt af under omrøring, dog vær opmærksom på at det ikke brænder, sådan rigtigt, sort karrypulver smager slet ikke godt. Kom herefter grøntsagerne på og giv dem en god omgang i varmen. Fyld herefter godt på med bouillon og flåede tomater, det er også her at den tørrede chili skal i. Nu skal curryen så hygge sig halvanden times tid ved lav varme, så grøntsagerne kan koge sammen. Jeg har brugt Sava kartofler, som ikke koger ud, som f.eks. bagekartofler ville have gjort, de opsuger bare en masse dejlig smag.

Bouillion og tomat er lige tilsat

Når curryen har boblet lystigt i halvanden times tid, tilsættes en god omgang røde linser og ca. samme mængde spinat. Hav et øje på væskebestanden, da linserne suger meget, og selvom spinaten smider lidt væske, så skal der måske tilsættes lidt mere bouillon på dette tidspunkt. Det er også nu der skal tilsættes godt med spidskommen. Herefter skal retten simre i en halvtimes tid, under jævnligt opsyn og omrøring. Lige før servering skal der røres en god portion græsk eller drænet yoghurt samt smør eller gee i. Smag eventuelt til med lidt salt, peber, spidskommen og citronsaft.

Curryen bobler med alle ingrienserne, den mangler bare lige den sidste tilsmagning

Spises rygende varmt med naan eller andet dejligt brød.

*Når jeg køber mig en bakke eller pose frisk chilifrugt, er det sjældent, at jeg når at bruge dem alle. Derfor plejer jeg at tørre dem, enten ved at hænge dem op i noget snor i køkkenet, eller hvis der ikke er så mange, ved at lade dem ligge på en tallerken i solen i nogle dage.

Ps. Det var også denne curry der lagde bund til mit pocherede æg, en dejlig morgen.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

5 thoughts on “Curry med kartofler og spinat – Jeg har vist været Inder i et tidligere liv…

 1. Hej,

  Skal man selv gætte sig til, hvor meget der skal i af de forskellige ingredienser?(-:

  • Hej Christina,

   Ja da, start med den mængde grønsager du/i kan spise og de andre ingredienser i passende mængde; og lad øje og smagsløg guide dig hen til et velsmagende resultat 🙂

   • Hej Anders,

    Jeg er desværre ikke en særlig garvede kok, så kan du angive sådan cirka, hvad der blev brugt? Retten ser nemlig ret lækker ud.

 2. Jeg skal prøve, nu ved jeg ikke hvor mange du skal lave maden til, men et par stykker burde blive mætte, med lidt rester til følge (retten bliver kun bedre ved genopvarmning) af mægderne herunder.

  300 g kartofler, skåret i grove stykker
  3 løg hakket groft
  6 fed hakket hvidløg
  1 chili eller 2, finthakket, vælg en der passer i styrken, til hvor stærk du vil have retten
  2 spsk god karry
  150 g røde linser
  1,5 liter grøntsags, hønse- eller oksebouillon
  1 dåse hakkede/flåede tomater
  2 dl græsk yoghurt

  Jeg håber det giver et dejligt resultat, du må endeligt fortælle derom… og også gerne spørge ind til mere, hvis jeg skulle have glemt noget 🙂

  • Jeg er meget glad for opskriften og kaster mig over den med det samme. Tusind tak for at dele, og jeg håber, jeg kan gøre dig kunsten efter (-:

   God jul

   Mvh. Christina

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s