Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Oksehalesuppe

1 kommentar

Oksehaler
Gulerødder
Løg
Hvidløg
Porre
Knoldselleri
Timian

Når først halerne er fundet og bragt hjem, skal de have et godt skud i en meget varm ovn, så de kan blive brunet godt af. Sammen med halerne skal også gulerod, et par knuste fed hvidløg med frakke og løg med ind i ovnen, så de kan få deres kulhydrater karamelliseret lidt. Det giver både smag og farve til suppen.

Udover Gulerødderne skal der også lidt selleri og porre i suppen, lidt timian skader heller ikke.

Når haler, gulerødder, hvidløg og løg er brunet godt af, skal det over i en gryde med masser af dejligt vand og lidt salt, sammen med selleri, porre og timian. Nogle vælger, efter at have brunet halerne, at koge halerne op i koldt vand med lidt salt, for derefter at kassere det vand og starte forfra. Det giver da helt klart også den klareste suppe, men jeg synes også det tager lidt af smagen væk. God afskumning under kogning af suppen, giver et resultat der oftest er klart og fint nok til de fleste situationer.

Til denne suppe som jeg skulle bruge til nudelsuppe, tilsatte jeg en grøn tørret chilifrugt og en god portion grofthakket ingefær.

Nu skal suppen stå og koge til halerne er møre, det tager typisk et par timer eller 3, afhængig af hvor medgørlige halerne er.

Når halerne er møre og suppen smager dejligt, skal den stå og trække kølig. Sørg før at få halerne op imens de er lune, så er de lettest at pille, og brug nu det ekstra minut til at pille dem, så alt kødet kommer med, det smager så dejligt! Nu kan suppen sigtes, her er et godt lille råd, sørg for at knuge alt væsken ud af løg, gulerødder etc, de har nemlig slubret saft og kraft til sig, og det vil jo være synd ikke at få det tilbage i suppen.

Så er suppen klar til brug, efter en lille tilsmagning med salt, peber og evt. lidt syre, enten med halekødet og lidt blancheret grønt, boller på god gammeldags vis, eller som nudelsuppe, med hvad dertil hører!

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

One thought on “Oksehalesuppe

  1. Hi, Anders. The oxtail soup looks great. I have a recipe that calls for oxtails and, after making it a couple of times, I decided that the meat tasted very similar to a chuck roast so I now substitute a cubed chuck roast for the oxtails. I just didn’t have the time to pick all of the meat off of the bones trying to get dinner on the table. Just wanted to let you know in case you wanted a shortcut in the future. Keep cooking!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s