Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Lammekølle – Langtidsstegt med aubergine, cherrytomater og hvidløg

6 kommentarer

Så er den påske overstået, og nu er der blevet tid til at samle lidt på på den, selvom der ikke er sket det vilde – men lidt lammekølle blev der da spist.

Lammekøllen er marineret med lidt citronsaft, knust hvidløg, olie og salt, som den har stået og hygget sig med i 3 timers tid. Derefter fik den et godt skud i ovnen på fuld skrue. Så blev de udvandede aubergine stykker, tomater og hvidløg i frakke tilsat, og blev stegt med, de par timer køllen fik i ovnen ved 130-140 grader. Køllen blev vendt her og der og overhældt med stegeskyen. Lidt timian var der også med i varmen.

Efter en lille halv times trækketid under sølvpapir blev lammet serveret med grøntsagerne, stegeskyen og sauterede aspargeskartofler og en australsk Shiraz, som du snart kan læse mere om, et andet sted.

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

6 thoughts on “Lammekølle – Langtidsstegt med aubergine, cherrytomater og hvidløg

  1. Classic but good classic. Flot billede du har fanget, ser jo fremragende ud.

  2. Takker mange gange Thomas, det smagte også fortræffeligt!

  3. Lemmekølle er noget af det nemmeste at lave, jeg er dog lidt i tvivl om fordele og ulemper ved at tilberede med og uden ben. Er det noget du har erfaringer med?

  4. Med ben er der jo mere og saft og kraft, og bedre smag synes jeg, især når man, som jeg steger over rist, og lader kødsaften dryppe ned over lidt dejlige grøntsager og bagefter kun bruger kødsaften som sauce.

    Det er dog lidt mere tricky at stege med ben, da varmen ikke fordeler sig igennem ligeså hurtigt og jævnt, som med en udbenet kølle. Men med lidt øvelse eller et stegetermometer, går det sværre af det. Den eneste fordel med udbenet er at man kan fylde det med lækre ting, og så er det også noget nemmere, hvis man skal lave det til rigtigt mange.

  5. Pingback: Tweets that mention Lammekølle – Langtidsstegt med aubergine, cherrytomater og hvidløg - -- Topsy.com

  6. Pingback: Lamme genudsendelser – Der er jo påske og lam skal der til! | Mad og Vin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s