Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Lammerester – Sharwarma kan det jo altid bruges til!

8 kommentarer

Når man har lavet en dejlig lammekølle, er der jo næsten altid en masse kød tilbage, næsten lige meget hvor mange man er om dyret. Sådan var det da også denne gang. Og når køllen er stegt dejlig rosa og saftig, kan resterne bruges til en masse, da kødet godt kan tåle lidt genopvarmning uden at blive tørt.

Der er selvfølgelig klassikeren, pyt i panna, kartofler, grøntsagerne fra bradepanden, stykker af kødet og noget af stegeskyen op i en pande, og varm igennem. Men man kunne også lave sig en omgang hjemmelavet sharwarma.

Om det er krydret efter vanlig standard ved jeg ikke, men kødet fik en lille tur på en varm pande med olie, spidskommen, kardemomme, kanel, sød chilisauce og en lille klat creme fraiche til sidst, til at samle alle de dejlige krydderier og smagsstoffer.

Op i et pitabrød med kødet, her i form af mini naan-brød, med salat, agurk og tomat, og masser af hjemmelavet creme fraiche dressing og et godt skud brændende chili sauce – så bliver det ikke meget bedre! Med mindre da vejret havde været til det, og kreationen var blevet til udenfor på grill.


Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

8 thoughts on “Lammerester – Sharwarma kan det jo altid bruges til!

 1. Hold nu op jeg bliver sulten!

  Tror Mads har planer om den helt store Shawarma-aften på fredag:)

  • Cool, så må vi da håbe han smider en grill ind bag i bilen og kommer ned til Aalborg, og åbner en lille bod… Men han laver vel sine tro imod Price’erne, med hjemmebagt pita og frisk lam…

   • Det med boden ved jeg ikke, men der er vist ingen tvivl om, at det er de to brødre der har været kilde til inspiration endnu en gang:)

  • Og det med sulten skulle du have sagt for et par måneder siden, nu kan jeg se at du ikke sidder og arbejder så langt fra hvor jeg bor, så en lille frokost ordning kunne vi da godt have haft oppe at køre nu 😉

   • Uden at sige for meget kunne restauranten på arbejde godt trænge til lidt konsulentbistand:)

    På den anden side mener folk ikke, at vi skal brokke os, når vi snakker om, hvad vi får at spise.

   • Jamen jamen, du får dem bare til at ringe, jeg vil da hellere end gerne konsultere lidt og hjælpe jer til bedre frokost 🙂

 2. Pingback: De Halve Maan, Bruges | Beer Festen

 3. Pingback: Lamme genudsendelser – Der er jo påske og lam skal der til! | Mad og Vin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s