Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Friis Modern Steakhouse

1 kommentar

Så har Aalborg fået sig et steakhouse. Det var ikke MASH som kom først, hvis da de planlægger at involvere Aalborg, i deres rygtede jyske indtog, men Morten Nielsen fra Mortens Kro, som er manden der står bag Friis Modern Steakhouse, som navnet antyder er placeret i Friis Centeret.

Indretningen er cool og gennemført, og man føler sig hurtigt afsondret fra resten af centeret, selvom facaden til spisestedet er åben og vender ud imod, en af de travlt befærdede rulletrapper.

Menukortet byder på simple forretter til 75 kroner stykket. Til hovedret kan man vælge imellem forskellige udskæringer af okse og kalv, burger, laks og majskylling. Dertil kan man vælge imellem forskellige kartofler, saucer og garniturer, ligesom på et klassisk steakhouse. Men hvor er mac and cheese’n og løgringene?

Jeg var inde at spise på stedet en stille tirsdag aften sammen med Thomas aka Madfar. Vi lagde ud med henholdsvis en omgang indbagte rejer, som var supersprøde, varme, saftige og lækre og store flotte kødfyldte limfjordsøsters.

Derefter til kødet, vi hoppede begge på en 300 grams højrebsbøf af okse, fritter, bearnaisesauce og ærter som i Frankrig og ratatouille som i Provence. Snakken gik, og vi tænkte ikke over, at vi ikke var blevet spurgt om hvordan bøffen skulle steges, indtil at vi stort set fik den serveret. Dog var begge bøffer stegt dejligt medium, så det var fint. Bøffen var mør og godt krydret med god smag. Dog kunne kødet godt have fået lidt længere tid på krog, så bøffen havde haft det ‘zing’ som en perfekt modnet højrebsbøf kan have.

Fritterne manglede lige den sidste sprødhed, Thomas havde været derinde til frokost, kunne han berette, at da var de perfekte. Saucen havde en god tykkelse og havde masser af smag, måske lige en tand for syrlig, men det er jo en smagssag. Ratatouillen og ærterne var tilberedt spot on, med masser af smag og saft.

Til dessert røg der en lækker fudge-pekantærte med en dejlig omgang karamel og en bastant chokoladebund ned, til den rørende pris af 45 kroner.

Umiddelbart kan man ikke sætte en finger på maden, den er som lovet, kød med smag og veltilberedt uden dikkedarer og forstyrrende elementer, så hvis den skal stå på bøf, er Friis Modern Steakhouse et godt bud. Det eneste der var, var at det glas hvidvin vi fik til forretten var iskoldt, men det råder lidt tålmod bod på, værre var det med rødvinen, som efter min smag var alt for varm.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

One thought on “Friis Modern Steakhouse

  1. Pingback: Friis Modern Steakhouse take II og III – Nu gik det ellers lige så godt! « Mad og Vin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s