Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Stegt kylling med nye kartofler

1 kommentar

Kylling stegt i ovnen med en omgang kartofler og hvidløg under, er vist efterhånden ved at være en af mine hofretter. Det smager jo også godt og så er det let, da det passer sig selv, når det først er røget i ovnen – og det tager jo heller ikke mange sekunder at partere en kylling – hvis man da ikke vælger at stege den hel.

Og nye kartofler, endeligt er der kommet nye kartofler – de små kuriositeter fra Danmark har jeg endnu ikke set – men det er selvfølgelig heller ikke mere end en uges tid siden at den allerførste optagning, blev solgt til 600 kroner kiloet – hvorimod den første optagning fra Vildmosen blev foræret til en lokalt ældrecenter, til gavn og glæde – og noget som sikkert fik frikadellerne til at glide lidt lettere ned.

Nej de kartofler jeg havde fat i, er fra det, til tider, solbeskinnede Mallorca – så en timeout til CO2 neutralitet og lokale råvarer – nye kartofler er vigtigere end så!

Kartoflerne blev skyllet og halveret og smidt i bradepande med knuste hvidløg og masser af jomfru olivenolie. På rist blev den parterede kylling smidt og også overhældt med den liflige olivenolie – ind i ovnen til alt er henholdsvis sprødt, blødt og dejligt!

Og hvis man skal op på dekadencens store klinge, kan man da lige lave sig en omgang tzatziki og smide på tallerkenen – overdrivelse fremmer jo forståelsen!


Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

One thought on “Stegt kylling med nye kartofler

  1. Pingback: Stegt kylling med nye kartofler | Madbevægelsen -- gastronomi i vækstlaget

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s