Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Münster, Roccolo, valnøddebrød og østrigsk biodynamisk Riesling

2 kommentarer

Münster, endnu en af de herlige Alsaciske rødkitsoste, denne her i en råmælksudgave, som jo borger for mere smag og kraft – hvor herligt. Derudover også et nyt italiensk bekendtskab ( med mindre min hukommelse snyder mig) i form af komælksosten Roccolo, som stammer fra Val Taleggio, hvor, Taleggio jo også stammer – her holder lighederne imellem de 2 oste da også op. Roccolo er fast i den, og i min meget modne udgave – gav den reminiscenser til min bedstefars godt lagrede  og valle dryppende Gammel Ole oste  – fra barndommens herlige minder.

Dertil et saftigt og velsmagende valnøddebrød fra La Bonta, et bageri som vel også laver Danmarks bedste jordbærtærte – en tærte så god – at jeg ikke nåede at få taget et billede, før den var væk.

Til at skylle osten ned med – blev der åbnet en flaske østrigsk Riesling fra Wachau fra den biodynamiske producent Nikolaihof. Riesling var ikke det første jeg tænkte, da vinen var røget i glasset og var blevet iltet lidt – snarere en halvstor Bourgogne med god dybde, mineralitet og et lettere floralt præg med smør i slutningen.

Smagen bærer præg af rene citrusfrugter, flint og en meget flot og stringent syre. En flot og ren vin, der smager lækkert og er meget anvendelig til mad, som bøffen med asparges og osten her i posten.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

2 thoughts on “Münster, Roccolo, valnøddebrød og østrigsk biodynamisk Riesling

 1. Jeg har ikke haft lejlighed til at smage årgang 2008 endnu, men jeg kan nikke genkendende til din studsen over smagspaletten, som også har slået mig som værendeatypisk for en rieslingvin (særligt fra Wachau-området).

  Seneste årgang, jeg har smagenote på, er 2005:

  “Meget udfoldet, for Wachauvin nærmest ekstrovert stil med dybde og bredde i både næse og duft. Hård syre, klassisk, bred stenfrugtspalet — abrikos, fersken og en snert af syrerig pære. Jeg fornemmer også en underspillet tone af senthøstede druer, a la klassisk riesling fra Weingut Knoll — men knastør. Grape, flint og tør abrikos.”

  Alt godt,

  Kasper

  ///
  http://bergholt.net/gastronomi/biodynamisk-riesling-nikolaihof-riesling-vom-stein-2005-federspiel/

  • Hej Kasper,

   Tak for din kommentar, rart med lidt feedback og bekræftelse på smagenoter, især som denne. En spændende vin med velsmag og når den har fået lidt tid på langs, er jeg sikker på at det bliver stort.

   Dine noter på 05’eren kan jeg følge indtil tonen af senthøstede druer – det var der intet af i 08’eren – det var ren stringent syre og lækker (syre) rig frugt – med overmoden, lidt fad, blomme som det ‘sødeste’ – noget der kom på andendagen.

   Jeg må se om jeg kan finde lidt ældre årgange, en spændende vin der kræver mere udforskning.

   God dag!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s