Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Hummer salat – et tilbageglimt til sommeren

2 kommentarer

Da sommeren begyndte at tage godt fat i lille Danmark, fik jeg fat i lidt dejlige hummere fra Limfjorden – nogle store, flotte og saftige krabater nænsomt kogt i fjordvand – smagsfulde som kom de fra en anden verden. Her blev der godt givet godt og grundigt smagsmæssigt baghjul til især de gængse canadiske hummere – hvis smag ikke er noget sammenlignet med en hummer født og opvokset i Limfjordens knap så mørke vande.

Når hummeren allerede er kogt skal tilberedningen af den være varsom, hvis man da vil servere den varm. Et hurtigt dyp i en simrende lage, eller en hurtig tur på eller under grillen indsmurt i et godt lag, ikke for voldsom, smag.

Dog var der den junidag jeg lavede den afbilledede salat meget varmt, så hummeren kold på en salat af romaine salat, radiser, ærter, basilikum overhældt med en mild mormordressing var lige i øjet.

Til salatan blev der drukket en 2006 Gewurztraminer fra Leon Beyer – en dejlig stringent og balanceret alsacisk Gewurz med en god syre der spiller op imod fedmen og det parfumerede islæt som kendetegner druen. En god vin til rå, syrerige  grøntsager og heller ikke for voldsom til hummeren denne dag.

Den flotte klo og hale up close

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

2 thoughts on “Hummer salat – et tilbageglimt til sommeren

  1. Pingback: Hummer salat – et tilbageglimt til sommeren | Madbevægelsen -- danske madblogs

  2. Pingback: Tweets that mention Hummer salat – et tilbageglimt til sommeren « Mad og Vin -- Topsy.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s