Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Tiramisu is eller tilsætningsstoffer i form af is…

3 kommentarer

Er ude at handle, ser en ny isserie i fryseren, hen og kigge, is er jo som regel en dejlig ting. Coop har lavet deres egen gelato serie, hvor fint – klassiske smage som nocciolato, stracciatella og tiramisu – der skal en med hjem og smages… Det bliver tiramisuen, en af de istyper jeg alleroftest bliver skuffet over, da det er svært at overføre den herlige cremethed, den hidsige kaffe og alkohol og de semiseje ladyfingers til frossen form – men når det lykkedes, så er det himmelsk!


Isen har en god smag og konsistens – den er cremet med lidt bid, den har smagen af zabaglionecremen, der er lidt kaffepunch over den, og de små bidder ladyfingers er seje og har bid. Dog har der været lidt for meget gas på karamelhåndtaget, og sødmen tager lidt overhånd, især kaffen har et særpræget touch af brændt sukker i eftersmagen. Men en massiv smag af tiramisu er formået – det er en vinderis… indtil man da lige kigger på ingredienslisten…


Hvad der lige er gået galt der? Kan man spørge sig selv om. Det er jo en hel bog, man skal have læst sig igennem og ikke mindre en 12 forskellige E-numre… for at lave en is… men så kan den selvfølgelig også holde sig i 2 år. Hvad skete der for håndværket og at Coop sælger ansvarlighed og gode produkter?

Man burde jo kigge på den satans liste, før man tager et produkt med hjem, men jeg bliver lidt for ofte overmandet af begejstring og tænker ikke så langt, før jeg har stoppet mig med forlorne produkter og tilsætningsstoffer – det er der ikke andre, end mig der kan klandres for. Jeg forstår bare ikke, at de forskellige danske butikker bliver ved med at få lavet nye produkter stoppet med skidt – nu hvor at frysedisken i forvejen er fyldt med de sædvanlige produkter. Hvis man vil lave noget nyt, lækkert og delikat, så sørg da for at det er et  fornuftigt produkt, der kan sælges, imens kunderne bliver kigget i øjnene, og ikke en omgang velsmagende tilsætningstoffer!

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

3 thoughts on “Tiramisu is eller tilsætningsstoffer i form af is…

 1. Det er fandme uhyggeligt at der skal være så mange ingredienser i ‘is’. Men der er jo desværre et stort marked for den slags ulødige produkter. Der er alt for mange ukritiske forbrugere der propper den der slags skrald i hovedet på sig selv og deres børn. Jeg droppede E-numrene for et par år siden og har siden for alvor lagt mærke til hvor meget unødig kemi der proppes i industrifremstillede ‘fødevarer’. Argh, det er for klamt. Og når man så tænker på hvor nemt det er selv at lave lækker is. Så, det var dagens sure opstød 🙂

 2. Et dejligt surt opstød! 🙂 Der er alt for meget skidt i supermarkederne og for mange tænker ikke over hvad de putter i kurven, da de jo tror at de fleste fødevarer er iorden pr. definition.

  Og lækker is er let at lave – men ikke så let som at smide en halv liter i indkøbskurven 🙂

  Tak for indspark og lille ‘opsang’ mere af den slags ville ikke skade 🙂

 3. Det er da vist sagen om isen der blev væk… mælkepulver og lidt mascarpone ost, det kan man da ikke kalde is.
  I bedste fald er det vel en frossen Tiramisu efterligning.
  Jeg er selv faldet for en Tiramisu is engang, og det var ikke en fornøjelse. Husker ikke mærket, kun oplevelsen som ikke var god.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s