Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Henschke Tilly’s Vineyard 2008, Barossa – Adelaide Hills, Australien

2 kommentarer

Duften er let floral og præget af citrusfrugter.

I munden er vinen elegant og syrerig. Der er noter af citrusfrugter, blomster og især hyld. Vinen har en flot balance og en lang lækker, lidt cremet eftersmag.

Normalt ville man mene at en vin, som denne ville åbne sig lidt efter en dag eller 2 i køleskabet – men ikke her. Vinen blev allerede på andendagen lidt mere spids i eftersmagen, og fik et præg af syren fra umoden ananas. Og håbet på en lidt mere åben vin på andendagen viste sig som en mere lukket vin, der var noget kun hård og metallisk i munden.

Vinen er australsk, fra det gamle vineri Henschke som startede deres foretagende i 1868. Vinen er et sammenstik af Semillon, Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Gris og holder 13 procent. Jeg havde nok forventet en mere kraftfuld og fremadstormende vin, men blev glædeligt overrasket over køligheden, det elegante og forfinede udtryk og balancen. Vinen blev drukket til hummer med smørristede svampe og blomkål, og var dertil et godt match!

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

2 thoughts on “Henschke Tilly’s Vineyard 2008, Barossa – Adelaide Hills, Australien

  1. Pingback: Henschke Tilly’s Vineyard 2008, Barossa – Adelaide Hills, Australien | Madbevægelsen -- danske madblogs

  2. Pingback: Ristet hummer med smørristede bøgehatte og blomkål « Mad og Vin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s