Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Banana cream pie

3 kommentarer

Lidt mere thanksgiving reposting – vi må jo ikke glemme desserten – toppen af kransekagen er jo vigtig! Jeg skal vist snart have lavet denne lækkerbisken igen – og se om jeg ikke kan få lavet et ordentligt billede nu hvor jeg alligevel skal igen! Happy thanksgiving og hop da lige forbi http://www.cheffactor.ie/content/competition-entries/delicious-thai-green-curry-chicken-and-sweet-basil og klik Ilike til Nadia’s mad!!!

Når vi nu skal have lavet en tærte skal vi jo også bruge en tærtebund, og hvorfor købe en i sørgelig forfatning fra supermarkedets køledisk, når det er meget nemt at lave en, der smager noget kun bedre selv!

Tærtebund – Semi-sød mørdejsbund by Gary Rhodes – Brought to my attention by the good Paul Cunningham – The Paul

112,5 g mel
1/8 tsk salt
75 g koldt smør
25 g flormelis
½ æg
12,5 ml vand

Det hele blandes sammen i en foodprocessor og køres til dejen samles. Herefter svøbes dejen i film og skal nu på køl i minimum 2 timer. Nu kan du rulle dejen tyndt ud og komme den i en smurt tærteform, herefter skal dejen på køl i en halv time før den bages i ca. 25 minutter ved 180 grader.

Fyld – á la Jørgen Bach – TV2Sport

150 g sukker
40 g hvedemel
1 tsk. Salt
475 ml mælk
3 æggeblommer – piskede
30 g. smør
1 ¼ tsk vaniljeekstrakt
3 store bananer eller 4 ikke så store

I en tykbundet gryde, bland mel, sukker og salt. Tilføj mælk lidt efter lidt. Opvarm ved medium varme under konstant omrøring indtil det hele koger. Lad det koge i 2 minutter og tag gryden af varmen.

Bland en smule af den varme creme i æggeblommerne, rør rundt og hæld derefter æggeblommerne i den varme creme. Rør kraftigt i cremen i 2 minutter. Tilsæt smør og vanilje ekstrakt (her brugte jeg vaniljepulver fra Urtekram og det smager jo dejligt af vanilje og virkede fint) og rør i cremen.

Læg bananskiverne i den bagte tærtebund. Hæld vaniljecremen over. Bag i 30-35 minutter ved 175 grader.

Lad tærten køle af. Servér med flødeskum.

Så let er det at lave en dejlig tærte med lækker banansmag og god fedme fra vaniljecremen. Hvis tærten skal være helt perfekt, lav den da halvanden dags tid før du skal bruge den, så den rigtigt kan nå at sætte sig, det gør den godt!

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

3 thoughts on “Banana cream pie

  1. Pingback: Banana cream pie | Madbevægelsen -- danske madblogs

  2. Jeg lavede en banana cream pie efter Jørgen Bachs opskrift sidste år til Thanksgiving Football. Efter min smag er der alt for meget sukker i fyldet, så i år har jeg besluttet at prøve med kun 100 gram sukker. Og så tag at bruge rigtig vanille i stedet for ekstrakt. Det er jo sørgeligt, når man nu kan købe vanillestænger i ethvert supermarked.

  3. Sød er den, men den er jo også amerikansk, og det skal jo helst være sødt… og på Thanksgiving night skal det jo helst holdes originalt. Og vanilje stænger i forhold til ekstrakt eller sukker af god kvalitet, så vinder ekstrakt og sukker som regel i forhold til de selvdøde bourbon vaniljestænger som man finder i supermarkederne. Har dog prøvet at lave pie’en med vaniljekorn fra stang, og det gør den hverken dårligere eller ret meget bedre.

    Næste leg med denne pie bliver med en choko-vanilje creme, det passer jo genialt til bananer 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s