Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Julesalat, grønne bønner og falsk safran

Skriv en kommentar

Jeg er glad for julesalat (eller endivie som den også hedder, kært barn har mange navne) – dens bitre smag blandet med sødmen der kan opstå under tilberedning er herlig – men jeg er så også glad for bitre ting – det må stamme fra min italienske køkkenopdragelelse, da jeg ikke var så glad for de bitre smage som ung knægt. Grønne bønner er også dejligt – selvom de dog ikke er i sæson for tiden – men here enters frostgrønt, høstet solmodent og oftest skånsomt blancheret – så en god substitut her i den kolde vintertid.

Julesalaten er delt og smidt på en halvvarm pande med lidt god olivenolie – under stegningen vil der blive frigivet saft fra salaten nede fra og op, det vil dampe det yderste af salaten, imens den nederste del vil blive herlig stegt og lettere karamelliseret, da varmen fra panden trækker sukkerstoffer ud fra salaten. Efter stegning er der krydret godt med salt og peber.

Bønnerne har fået en tur på panden med olie ved relativt høj varme, ligefør bønnerne er taget af varmen er der vendt fintsnittet hvidløg, fake asiatisk safran (nogle der ved hvilke blomster de bruger???) og saften fra en citron, og så selvfølgelig salt og peber.

Smukt og smagsfuldt tilbehør til næsten alt slags kød stegt med en grov, men kærlig hånd!

 

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s