Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Linser kogt med gode ben, rødvin og tomat

4 kommentarer

Som skrevet en del gange efterhånden på denne blog så er jeg glad for linser, og spiser det forholdsvist ofte – en herlig spise med god næring der kan varieres på et utal af måder – sådanne er jo altid smukt!

Denne her gang er retten baseret på braiserede stykker ‘gode ben’ – noget som, som regel, altid ligger og frister billigt i kølediskene, og noget som indeholder utroligt meget smag, og lækkert mørt kød.

Benene er brunet godt af, hvorefter der er kommet linser, rodfrugter, hvidløg, ingefær og chili ved – derefter en god slat rødvin, når syren er kogt ud af rødvinen skal der hakkede eller flåede tomater på og vand så det dækker – og og så på med et låg.

Lad det simre stille og roligt under jævnligt opsyn og omrøring og så er der efter halvanden times (eller når benene kan trækkes fra kødet) tid lækre linser med masser af smag, kød og grøntsager!

Dertil kunne man med god samvittighed servere en lækker raita.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

4 thoughts on “Linser kogt med gode ben, rødvin og tomat

  1. Hejsa,

    Det ser rigtigt spændende ud, men jeg er ret uerfaren indenfor at lave mad med linser, og jeg ved der findes mange forskellige, så jeg kune godt tænke mig en marginalt mere udførlig opskrift 🙂

    Er det noget du har lyst til at tilføre?

    Tak,

    /klaus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s