Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Friis Modern Steakhouse take II og III – Nu gik det ellers lige så godt!

1 kommentar

Take II: Engang i november sidste var jeg forbi Friis Modern Steakhouse for at få en frokoststeak med fritter, bearnaise og ærter francaise – og det var ganske udemærket, ligesom første gang jeg besøgte stedet, hvor jeg fik samme omgang, omend en anden udskæring af kødet, men samme sauce og tilbehør – begge gange var der ikke en finger at sætte på mad eller oplevelse.

Nu var det blevet tid til at besøge Aalborgs kødtempel igen før en tur i biografen – og på den konto kan Four Lions kun anbefales big time, sjovere, og selvom skildringen er sat komisk og lettere bizart op, halvaktuel film. Jeg havde teamet op med Thomas aka Madfar, som har stået for billederne herunder.

Take III: Der blev startet med rejer friteret til perfektion i en velsmagende panko-panering, rejerne lå lige imellem rå og tilberedt med god sprødhed og fin smag. Rejerne blev serveret på friske salater og med en dressing kaldet ‘tomat cocktail dip krydret med mango’, som mest af alt smagte af halvsur creme fraiche og skreg efter tilsmagning.

Hovedretten bød på 200 gram oksefilet med fritter, bearnaise og ærter francaise. Kødet var stegt flot medium og smagte af kød, det mest velsmagende stykke kød jeg endnu har fået på Friis Modern Steakhouse, lækkert! Men så faldt kæden også af, saucen var knap nok lunken og var i startfasen af koagulation. På godt gammeldags dansk, så havde saucen fået så meget varme at æggeblommerne var begyndt at blive faste, hvilket bød på små nister af æg i saucen, knap så elegant. Derudover skreg saucen også på tilsmagning, der var både underskud af salt og estragon, og… bearnaiseessens, det var lidt for meget æggeblomme over scenariet. De ellers normalt herlige petit pois francaise, som er ærter vendt med letstegt bacon og perleløg (og i nogle versioner salat) i masser af smør var også blevet mishandlet. De skreg af at have fået en tur i mikrobølgeovnen (eller gen-genopvarmning). Samtlige ærter var skrumpne og melede og perleløgene havde en herlig sej hinde omkring sig – derudover skreg garnituren også på salt og peber – hvor var kærligheden blevet af? Fritterne fine og sprøde, men et generøst drys salt havde de nu heller ikke fået.

Dessert skal der til, og her var valget faldet på vinter creme bruléen som var lavet med chokolade og makroner. Makroner har jeg ikke før set i en creme brulée, men prøves skulle den. Sukkeret var smeltet til perfektion og chokoladebasen godt sat og velsmagende. Makronen som fyldte det meste af skålen var noget kun bastant, og havde selvfølgelig suget væske ud af chokoladebuddingen og var godt klæg og tung at komme igennem. Ideen var som sådan fin, men lidt mindre makron ville have klædt cremen!

En lidt kikset aften som står i kontrast til mine tidligere besøg på stedet, hvor maden altid har været iorden hele vejen igennem – lidt en skam synes jeg! Om køkkenet var blevet lullet i søvn, af de vel 15 gæster vi var i restauranten, ved jeg ikke, men den går heller ikke som undskyldning – ambitionerne er vel de samme hver dag? Hovedelementerne var der styr på, men det skal der også være på det resterende, ellers går den ikke – dog blev aftenen reddet af det gode kød og en superenergisk og venlig tjener som strålede af overskud og energi.

Ord fra mit første besøg:  https://madogvin.wordpress.com/2010/04/26/friis-modern-steakhouse/

Friis Modern Steakhouse
Nytorv 27, 1.38
9000 Aalborg

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

One thought on “Friis Modern Steakhouse take II og III – Nu gik det ellers lige så godt!

  1. Pingback: Friis Modern Steakhouse take II og III – Nu gik det ellers lige så godt! | Madbevægelsen -- danske madblogs

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s