Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Founders Brewing Company – Centennial India Pale Ale

2 kommentarer

Founders Brewing Company er placeret i Grand Rapids i staten Michigan i USA. Michigan er vel mest kendt for den engang så strålende og futuriske industriby Detroit og masseproduktion af biler, som jo blev startet af Henry Ford.

Når man sidder med en amerikansk IPA forventer man en eksplosion af både bitter- og aromahumle og en halv- til helvsød krop til at underbygge især bitterheden. I forsøget på at opnå optimal humlearoma samt bitterhed mister en brygmester eller 2 engang imellem fokus på balancen og ender med en meget bitter og tildels kvalmende sød øl. Bitterheden er jeg klar på da jeg jo nok kan betegnes som et hophead, men ubalanceret sødme har jeg svært ved at overskue.

Centennial IPA fra Founders er dog en af de mere balancerede amerikanske IPAs, jeg har smagt. For selv om den besidder en alkoholprocent på 7,2, har den mere udtryk af en engelsk IPA eller bitter, hvor hverken humle bitterheden eller kroppens maltsødme bliver for voldsom.

Den har en flot gylden farve (indtil man giver den et lille shake, da brygget er ufiltreret) og en frisk duft som ikke er ekstremt humlet, men stadig byder på blomstereng og noter fra citrusfrugt. Den har et godt mouthfeel som først frisker op og derefter bliver cremet og så fader ud i et letbittert efterspil med masser af blomster og citrusskal for at slutte helt af med et præg af moden canteloup melon.

Jeg havde nok ventet et større humlekick end det jeg endte ud med at få, af denne øl. Men en flot balanceret øl som kan virke som et godt indgangspunkt, hvis man skal til at starte med at tjekke amerikansk IPA ud, for den smager jo godt uden at være voldsom!

http://www.foundersbrewing.com

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

2 thoughts on “Founders Brewing Company – Centennial India Pale Ale

  1. Pingback: Founders Brewing Company – Centennial India Pale Ale | Madbevægelsen -- danske madblogs

  2. Pingback: Tweets that mention Founders Brewing Company – Centennial India Pale Ale « Mad og Vin -- Topsy.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s