Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

God vin til 22 danske kroner!

7 kommentarer

Hvor ofte finder man en drikkelig vin til sølle 22 kroner? Det er ikke ofte jeg har været ude for det i hvert fald – men jeg har fundet mig en drikkelig hverdags hvidvin i Fakta. Selvfølgelig er det ikke en stor vin, men lidt krop og flot ren syre har den!

Vinen stammer fra kooperativet Les Vins Du Littoral Méditérranéen, som har til huse i Hérault i Provence, og er lavet på Sauvignon Blanc og Ugni Blanc. Den første drue kender alle vel efterhånden på grund af dens udbredelse i Loire, Bordeaux, New Zealand og efterhånden også Sydamerika. Ugni Blanc derimod er igennem tiden mest blevet brugt som hjælpedrue i Sydfrankrig, som en bestanddel af Cognac og var indtil sidst i 80’erne den næstmest plantede grønne drue i Bordeaux, noget som sidenhen er blevet overtaget af netop Sauvignon Blanc. Druen er nok også bedre kendt som Trebbiano, som huserer i store dele af Italien, og kan med rette behandling der, levere dejlig vin!

Vinen er frisk og dufter let af blomster, lidt citrus og gær. Smagen starter med et sødt præg af sommereng og går stille og roligt over i citrusbitterhed for at slutte af med en let rensende syre. Kroppen og smagen er ikke forfærdelig stor eller lang, så hold maden simpel eller nyd den alene! En enkel og ren vin der smager godt, så simpelt kan det siges!

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

7 thoughts on “God vin til 22 danske kroner!

  1. Pingback: God vin til 22 danske kroner! | Madbevægelsen -- danske madblogs

  2. Lyder som en super fin vin til 22 kr. Kunne være at man skulle prøve en tur i Fakta og finde den. Tak for fin anmeldelse.

  3. Pingback: Tweets that mention God vin til 22 danske kroner! « Mad og Vin -- Topsy.com

  4. Tak for tippet 🙂 SU-venlig vin – win!

    • Vinen er vist venlig for alle økonomier :). Er der nogle der er stødt på vinen endnu, har hørt fra et par stykker at den ikke er lige sådan at finde??

  5. Pingback: Et 40 kroners vin-scoop i Fakta, Cabernet Sauvignon fra Californien « Mad og Vin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s