Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Unghane med peberrodssovs, værsgo’ Kim, her er den endeligt!

2 kommentarer

Nu lovede jeg for pænt lang tid siden en medblogger, at smide opskrift og fremgangsmåde på fjerkræ med peberrodssovs online her på bloggen. Det projekt gled lidt i glemmebogen, og er blevet udsat i lidt for lang tid nu, dog kom jeg igen i tanke om projektet den anden dag, hvor jeg legede lidt med en dejlig unghane, som er et af mine fortrukne fjerkræ, da den er lidt mere kød- og smagsfuld end de mest gængse kyllinger i butikkernes kølediske.

Til retten skal der bruges:

1 kylling/bornholmsk unghane
Vand
Løg
Gulerod
Laurbærblade
Sorte peberkorn
Salt

Til saucen:

Smør
Hvedemel
Kogevandet fra kylling/unghane
Friskrevet peberrod
Piskefløde
Citronsaft
Dijon sennep
Salt, rørsukker og peber

Modus Operandi:

Placer fjerkræet i en gryde med vand, løg, gulerod, laurbærblade, sorte peberkorn og lidt salt. Kog vandet op og lad dyret simre deri i en lille times tid. Lad fuglen trække i vandet en times tid derefter.

Påbegynd nu saucen (og tænd igen for blusset under gryden med fugl) ved at smelte smør i en gryde eller kasserolle, når smørret bruser kommes der mel i, til smørret er mættet og massen får konsistens som en let dej, pisk det omhyggeligt igennem til massen ‘bobler’ så proteinet i melet bliver ‘kogt ud’ og mister sin melede smag. Herefter tilsættes kogevand fra fjerkræet imens der piskes igennem, så saucen bliver glat. Tilsæt en god sjat piskefløde og Lad saucen koge igennem et kvarters tid, eller til ønsket konsistens er nået, her skal vi gerne gå fra sauce til sovs!

Nu skal der rives/skrabes en ordentlig omgang peberrod, som skal direkte i sovsen, så al smag og de essentielle olier ryger deri og ikke ud i atmosfæren. Smag sovsen til med lidt citronsaft, salt, rørsukker og peber og eventuelt Dijon sennep hvis der skal lidt ekstra bid til. Derudover plejer jeg at komme mere peberod i sovsen lige før servering, så den syrlige bidende friskhed ikke bliver kogt ud.

Anbring nu fjerkræet på et bræt og skær det ud i ønskede stykker og server med noget af det lækre og sprøde grønt som årstiden byder på, samt masser af sovs! Velbekomme!

Drik sprød Sauvignon Blanc til.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

2 thoughts on “Unghane med peberrodssovs, værsgo’ Kim, her er den endeligt!

  1. Jeg takker og bukker. Den er på todo listen for madplanen i den kommende tid.

    • Det var da det mindste, selvom det godt nok har taget en måned eller to 🙂 Og spis spis spis den, himmelsk sauce, smager også bedre end godt til kogt kalvespidsbryst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s