Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Barolo med elegance, finesse og engelsk lakrids

12 kommentarer

Beni Di Batasiolo
Vigneto Cerequio – La Morra
Barolo 2000

Barolo fra en af topmarkerne i området er oftest en oplevelse. Her fra marken Cerequio i kommunen La Morra, som er kendt for elegante vine til den feminine side, selvom det stadig betyder et monster af en vin med kraft og saft til at slå de fleste ud, i hvert fald i vinens yngre år. Cerequio byder vinstokkene på blå mergel og sand, så der skal kæmpes for overlevelsen, og det giver sammensat druemateriale med nuancer og dybde. Huset Beni Di Batasiolo kendte jeg ikke til, før denne vin, men efter denne er jeg klar på mere. Omkring huset kan jeg ikke skrive meget, da deres hjemmeside ikke byder på meget fornuftigt info, og der stoppede min research så.

Men lad os komme til vinen… Flot dybrød farve med brunligt tegl skær i kanten, som stille og roligt, som vinen får ilt, breder sig, til næsten transparent tegl farve med dybde.

Duften der først rammer næsen er støvet cigarkasse, hindbær, viol? Og et lettere hint af lakrids, som udvikler sig til kraftig engelsk lakrids som vinen udvikler sig i glasset.

Vinen er meget cremet i munden og fylder mundhulen godt. Syren er ren og stringent, og der er masser af tørstof i vinen, som har overtaget i forhold til frugten, dejlig flot moden vin. Vinen er kompleks, kølig og elegant, og gemmer på lidt syrlig dyb sødme fra skovhindbær, små toner af lakrids, som igen udvikler sig til engelsk lakrids med tiden, og små indspark fra bitter chokolade. Balancen imellem sødme og syre er elegant og tørstoffet føles aldrig for overvældende, en flot moden vin der skal nydes nu.

Godt der blev vinter, så et lille væddemål indbragte mig denne flaske 🙂

http://www.batasiolo.com/eng

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

12 thoughts on “Barolo med elegance, finesse og engelsk lakrids

 1. Ahh Barolo! lyder som en sympatisk vin.. hvor er vi prismæssigt og hvem forhandler vinen?

  Venligst, Claus

  http://battuto.wordpress.com/

 2. Hej Claus,

  det er Skjold-Burne der forhandler vinen, og prislejet kender jeg ikke noget til, da det var én flaske jeg fik i et vundet væddemål 🙂

 3. Altid glad for dine vinanmeldelser, det jo lige før jeg kan smage vinen…..skal vidst en tur i ‘skjolde’ imorgen 🙂

  Thomas aka Madfar

 4. Dejlig omtale af vores Cerequio Barolo fra Batasiolo. Håber at du, og andre bliver fristet i vores nye Webshop til at prøve lidt mere fra Beni di Batasiolo?

  Hyg dig

  Frederik Kreutzer
  Skjold Burne http://www.skjold-burne.dk/Sortiment.aspx?text=batasiolo

 5. Send du bare dine oplysninger til min firma-mail 😉

  Ellers kan du finde sortimentet på vores hjemmeside, eller i én af vores forretninger rundt i landet… http://www.skjold-burne.dk/Butikker/Kortsoegning.aspx

  Hygge

 6. Hvor lyder det som en dejlig vin.. Den vil jeg glæde mig til at prøve:)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s