Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Simpel Piemonte vin med saft og kraft (og hvem sagde ribs?) – Monfrá 2009, Monferrato

Skriv en kommentar

Cantine San Silvestro
Monfrá 2009
Monferrato

Monferrato er Piemontes næststørste arealmæssige DOC, så der bliver spyttet nogle vine ud fra området. Og det var da også først midt i 80erne at der begyndte at ske lidt på den kvalitetsmæssige front, indtil den store revolution i 1994, hvor distriktet fik sin DOC og der virkeligt begyndte at komme fokus på kvalitet over kvantitet, da DOC status uværgeligt hæver vinens pris en smule. De succesmæssige største rødvine fra Monferrato er blandingsvine hvor der indgår alt fra de traditionelle store Piemonte druer Barbera og Nebbiolo til de franske immigranter Cabernet Sauvignon og Merlot, og alt andet midt imellem, der også dyrkes i zonen.

Monfrá er en af de vine som man en gang imellem finder 3 flasker af til ikke alt for mange penge, hos Superbest, hvis jeg ikke tager helt fejl. Der er valuta for pengene når vinen er på tilbud, da det er en dejlig frisk og saftig vin, der gør sig godt til det meste.

Lad os komme til smagenoterne:

En lidt støvet duft med ribs, mørke bær, skovbund og salmiak lakrids emmer fra glasset.

Lige efter åbning har vinen en del syre i starten, der ikke harmonerer med den lidt tunge midte af smagsspektret med mørke toner. Dog begynder de to dele at spille sammen efter et stykke tid i glasset. Der bliver budt på masser af sure ribs i starten, og derefter overmodne solbær og dybmodne brombær, lidt lakrids og viol og et hint af sveskejuice henad slutningen, et lille oxideret præg?.

En dejlig drikkelig vin med saft og kraft der går godt til det meste mad, da den har syre og dybde, uden at være alt for nuanceret og krævende.

Og hvorfor San Silvestro ikke vil være ved Monfrá kan man kun gisne om, dog passer navn og placering af virksomheden, med den som hjemmesiden også viser.

http://www.sansilvestrovini.com

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s