Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Flot Grenache fra Turkey Flat Vineyards i Barossa Valley

1 kommentar

Turkey Flat Vineyards Grenache 2006, Barossa Valley, Australien

Direkte fra Barossa Valley, Australien kommer denne Grenache, som tog mig noget kun på sengen. Jeg havde jo nok forventet en typisk bamset, lidt for alkoholisk Grenache uden de store nuancer, men det stik modsatte sceneri udspillede sig i min mund, ved hver tår vin, selvom alkoholen med sine 15 procent har lidt at sige, uden at dominere.

Der har været produceret vin i Turkey Flat området i Barossa Valley siden 1847 og familien Schulz har drevet Turkey Flat Vineyards siden 1865, så et par år på bagen samt lidt erfaring har de fået samlet. Dog var det først fjerde generation af familien, som begyndte at lave vin ud af de druer, de altid har dyrket, et klogt træk. Druerne som denne vin består af kommer fra 90 år gamle stokke, noget som er med til at forklare koncentrationen og nuancerne i vinen.

Grenache byder oftest på krop og frugt, og ikke meget andet, og er derfor ikke interessant i varietal vin sammenhænge, med mindre man har et godt drue materiale eller en dygtig vinmager. Oftest bliver druen blandet med andre for at præstere sit bedste, de mest kendte sammenhænge er vel Rhône vinene, hvor den spiller godt sammen med Syrah og Mourvedre, en blanding som også bliver meget brugt i netop Australien og Amerika. Men for at blive i Rhône, så har druen traditionelt spillet førsteviolin i Châteauneuf-De-Pape vinene, hvor den dog kan få hjælp fra op til 12 andre druer. Under nanvet Garnacha spiller druen også en stor rolle i Spaniens Priorat distrikt, selvom den stille og roligt er ved at tabe terræn der.

Men lad os komme tilbage til Turkey Flats Grenache, som dette jo handler om:

Vinen er animalsk og oppulent i næsen, under den primære duft er der gemt mørke bær og lidt bolsjesødme, der skinner også garrigue igennem, vinen dufter af Rhône!

I starten er vinen lidt dunkel og støvet i munden og byder ind med lakrids og mørk frugt, slutningen er lidt pebret. Det er en saftig, koncentreret og intens vin, som åbner op med skovhindbær og blomme, derudover besidder vinen en fornuftig tørhed og moden syre i eftersmagen.

Den her grenache er alt andet end gumpetung og kedelig, en flot og næsten sprudlende vin.

http://www.turkeyflat.com.au

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

One thought on “Flot Grenache fra Turkey Flat Vineyards i Barossa Valley

  1. Pingback: Fyldt fugl får man ikke ofte nok « Mad og Vin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s