Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Tid til Fusion

Skriv en kommentar

Jeg har efterhånden spist på restaurant Fusion på Aalborgs havnefront en del gange nu, og det samme billede tegner sig. De er skarpe på forretter og desserter, og hænger lidt i bremsen hvad angår hovedretterne. Det ændrer dog ikke på at råvarer og mad er af høj kvalitet. Stedet emmer også af en hyggelig og behagelig atmosfære, det er altid dejligt at nyde et glas vin eller to i det åbne og lyse lokale, og hvis besøget falder sammen med en nedgående sommersol, som tilfældet var i mandags, bliver atmosfæren ophøjet til smuk.

Velbænket i solen, og efter et glas standard champagne og en lille starter i form af en råkost salat med sprødt kyllingeskind og en frisk yozu majonæse, som fungerede rigtigt godt, kommer den valgte vin på bordet. Chardonnay fra Ramey fra Russian River Valley i Californien. En spændstig sag med syre og rygrad, samt et lille skud brændt fad og honningsødme i slutningen, et lækkert glas vin til en fornuftig pris.

Første ombæring bød på Sushi selection til undertegnede og kærestens favorit grillet havtaskehale med bok choi, østerssauce og karry emulsion, det var fjerde gang hun fik den, og som de forrige sad den lige i skabet. Sushien bestod af sashimi af kingfish, nigiri med brændt laks, rulle med sprød reje og avakado og daikon med foie gras, alle velsmagende og lækre bidder, Fusion står stærkt med deres sushi.

Så gik det lidt galt, der var bestilt kammuslinger og hummer, samt foie gras og vi endte begge med kammuslinger og hummer. Dog fik jeg lov til at beholde tallerkenen imens køkkenet hurtigt tilberedte den bestilte ret. Kammuslinger og hummer var tilberedt spot on, dog var garnituren bestående af lettere våde brødcroutoner og store stykker serrano skinke i emulsion ikke den bedste kombination i min mund.

Hurtigt kom stegt foie gras på grøn mango med shitake og æbler på banen, en smuk smuk anretning. Foie grasen var stegt perfekt, varm og saftig og den grønne mango samt de sprøde æbler gav godt syrligt medspil til fedmen, samt de sprøde shitake svampe, som også samgte helt fantastisk, smukt. Eneste anke er den seje sukkerhinde omkring foie grasen, som holder så godt på saften, men desværre er lidt træls at tygge i.

Jeg var den eneste på hovedret, kongekrabbe og rødtunge med blomkål og hummerskum. Fisk og kongekrabbe var igen tilberedt spot on, sjældent har jeg smagt så lækker varm kongekrabbe, dog savnede både fisk og hummerskum salt og kraft, lidt en skam og garniturene var lidt ligegyldige udover den skarpe syltede agurk, den spillede godt sammen med fisk og krabbe. Lidt mere kraft, saft og enkelthed ville ikke skade på hovedretterne.

Efter en lille fræk og frisk predessert i form af gulerodssorbet med en del citrussyre var det tid til chokolade og sommer. Chokoladefondant med lækkert blødt indre og en fræk saltet kumquat is til damen og jordbær med lakrids og estragon til undertegnede. Begge desserter var spot on, lækre for øjet og endnu bedre for gane og mave. Og Brachetto’en der blev serveret til desserten ramte også nerven, især på jordbær desserten.

Fusion er altid et besøg værd og dejligt at se at stedet begynder at være godt besøgt, vi har brug for et lille sted i Aalborg der flytter lidt grænser og leger med maden med manér og stil, samt altid smukt anrettet, selvom hovedretterne godt kunne styles lidt bedre hvad angår sammenhæng og smag, så smager delelementerne oftest godt. Derudover er vinkortet lækkert, især i den hvide afdeling.

http://restaurantfusion.dk/gourmetrestaurant_i_aalborg

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s