Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Highliner 2008 og Cuvée Etienne Gonnet 2009

Skriv en kommentar

Det er ved at være et stykke tid siden der sidst er blevet skrevet lidt om vin her på stedet. Det er ikke fordi jeg ikke har fået drukket godt vin siden sidst, det sker skam jævnligt. Dog havde jeg besøg af Madfar for et par uger siden, hvor der blev knappet et par ganske gode flasker op, der fortjener lidt ord.

Thomas havde medbragt en dejlig flaske Pinot Noir fra Santa Barbara i form af Hitching Post’s Highliner 2008, som de fleste efterhånden burde kende fra den herligee film Sideways. Jeg var så heldig at besøge The Hitching Post II, hygge lidt med ejer Frank Ostini, spise en god bøf og smage vinene fra hans vingård for nogle år siden. Siden da har jeg smagt Highliner et par gange, dog er det ved at være et par år siden sidst, så rart med et gensmag.

highliner08

Vinen er noget mere plump og krydret i næsen end jeg lige husker. Den minder mig faktisk mere om Grenache end Pinot Noir med masser af mynte, mørke bær og Provence-krydderier. Dog er vinen noget lettere i sit udtryk i munden, i forhold til duften. Læskende bær, efterfulgt af en god portion sødme, lidt lakrids og et lettere skud alkohol. Fin Pinot Noir fra Central Valley, som er hundrede procent amerikansk i sit udtryk, en bombastisk solmoden vin der smager godt.

etiennegonnet09

For at følge op på Grenache stilen, som jeg havde fået smag på, var det tid til barnemord i form af Châteauneuf-De-Pape i form af Domaine Font De Michelle’s Cuvée Etienne Gonnet 2009. Næsen emmer af sorte bær, mynte, garrique og en snert af sødme og lakrids. I munden er vinen stadig lidt fjendsk, den er ikke meget for at åbne for sine myriader af smag, dog kommer med tid i glasset kirsebærsten, engelsk lakrids, sød mynte og stille og roligt modne bær og urter. Der er dybde og ekstrakt i vinen og 5 år mere på langs vil kun gøre den godt, selvom det nu også er et godt og spændende glas pt.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s