Mad og Vin

Inspiration til dit næste måltid eller glas!

Jule Whiskyen

Skriv en kommentar

Hvad skal man nyde af Whisky i julen? Et spørgsmål som mangt en Whisky drikker nok har stillet sig selv, og som industri og skribenter har søgt at svare. De naturlige og traditionelle valg ville nok være en Speyside eller Highland Malt med godt med julekage i næse og smag i form af masser af nellike, kanel og tørrede frugter, dem findes der nogle stykker af. En basse der har været lagret på Oloroso Sherry fade med duft og smag af nødder, vanilje, puddersukker og tørret frugt, igen noget der giver mindelser om jul, vil også virke.

Sidste år faldte jeg over en Laphroig 10 års Whisky, en kraftig tørvet Islay med røg, jod, salt og knusende kraft i smuk forening, ikke ligefrem ting der passer på jul, men perfekt passende til en vindblæst jul i det Vestjydske.

bigpeatxmas12

I år er valget igen faldet på en Whisky fra Islay, en vatted Malt fra Douglas Laing & Co. altså et blend på forskellige Single Malt Whiskies. Big Peat er blandt andet sammenstukket af fade fra Ardbeg, Caol Ila, Bowmore og Port Ellen. Som her i juleversionen bliver leveret i cask strength som lyder på 53,6 %, men når en Whisky er smukt balanceret som denne, bider alkoholen ikke.

Som skrevet så er Big Peat superbalanceret og byder på blød røg, honning og lyng i duften. I munden bliver den straks mere kompleks, alkoholen varmer og åbenbarer lidt røg, honningsødme sammen med lyngen, lidt hasselnød, salt og en behagelig lang eftersmag med varme og bløde toner af jod og bål. Igen ikke noget typisk julet, men en velsmagende og varmende dram i denne kolde tid.

Reklamer

Forfatter: Anders

Mad og vin interesseret ung mand, med baggrund som kok og detalje-nørd. Udover mad, vin, diverse drikkevarer bliver der også brugt meget tid på musik og diverse sportsgrene, mest som aktiv seer dog!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s